Ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty, μετά το λανσάρισμα το 2020 του παγκόσμιου προγράμματος «Abuse is Not Love», το οποίο αποσκοπεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της ενδοσυντροφικής βίας, παρουσίασε πριν λίγες ημέρες διαδικτυακά το ελληνικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον ΜΚΟ W.I.N. Hellas.

Στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος, ο οίκος ομορφιάς δεσμεύεται, σε τοπικό επίπεδο, να χρηματοδοτήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, να εκπαιδεύσει τους εργαζομένους του και να μοιραστεί το μήνυμα για τα 9 προειδοποιητικά σημάδια κακοποίησης με πάνω από 2 εκατ. ανθρώπους, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοσυντροφικής βίας. «Στο επίκεντρο του οράματος της μάρκας YSL Beauty βρίσκονται γυναίκες ελεύθερες και ανεξάρτητες.

Αυτό το όραμα απειλείται από την ενδοσυντροφική βία, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ευημερία και την ανεξαρτησία τόσων πολλών γυναικών. Θεωρούμε καθήκον μας να υποστηρίζουμε έμπρακτα πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στον περιορισμό και την πρόληψη της ενδοσυντροφικής βίας και είναι τιμή μας να συνδράμουμε την WIN Hellas στο έργο της», δήλωσε η Τόνια Γεωργιάδη, General Manager L’Oréal Luxe Hellas. Η ενδοσυντροφική βία είναι μία από τις πιο συχνές μορφές βίας κατά των γυναικών και συνίσταται στη σωματική, σεξουαλική, οικονομική και συναισθηματική κακοποίηση, καθώς και σε χειριστικές συμπεριφορές από έναν ερωτικό σύντροφο. Τα κρούσματά της, μάλιστα, έχουν αυξηθεί κατά 30-60% εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.