Αν και κάθε χρόνο ως μήνας του Pride εορτάζεται ο Ιούνιος, φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων, οι εορταστικές εκδηλώσεις του Athens Pride Week ανεστάλησαν και πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα (18-25 Ιουλίου). Το Athens Pride, η γιορτή της διαφορετικότητας με βάση τη σεξουαλική ταυτότητα του κάθε ατόμου, δεν θα μπορούσε να μην μετουσιωθεί και σε γιορτή της μόδας, ειδικά σήμερα, που όλο και περισσότερες εταιρείες και brands γίνονται πρέσβεις της ιδέας ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί.

Μπορεί η βιομηχανία της μόδας να κατηγορήθηκε στο παρελθόν για έλλειψη προβολής της διαφορετικότητας, σήμερα όμως αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι υπέρμαχος της πάταξης κάθε είδους διάκρισης και, με το δικό της τρόπο, στέκεται στο πλευρό της LGBTQI+ κοινότητας.
ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ

Με την καμπάνια #proudinmycalvins γιορτάζει την LGBTQIA+ κοινότητα η Calvin Klein
Η καμπάνια της Calvin Klein γιορτάζει κάθε σπουδαία στιγμή των μελών της LGBTQIA+ κοινότητας. Έξι φωτογράφοι ανέλαβαν να τους φωτογραφήσουν, παρουσιάζοντας στιγμές της καθημερινότητα τους, κι έτσι, μέσα από μία σειρά ταινιών μικρού μήκους προβάλλονται οι ιστορίες και οι εμπειρίες των πρωταγωνιστών με έναν απόλυτα συγκινητικό τρόπο, μιλώντας για τις πιο καθοριστικές στιγμές της queer ζωής τους.

Σημειώνεται ότι η Calvin Klein συνεργάζεται με πολλούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με στόχο την ισότητα και την ασφάλεια της LGBTQIA+ κοινότητας. Φέτος, ανακοίνωσε διετή συνεργασία με το Trevor Project, βοηθώντας τα μέλη της LGBTQIA+ κοινότητας να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία, υποστηρίζει το έργο της ILGA World για τα δικαιώματα της LGBTQIA+ κοινότητας αλλά και όσων αντιμετωπίζουν διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου και ταυτότητας, έχει επίσης δεσμεύσει χρηματικά κεφάλαια στο Transgender Legal Defense και Education Fund, ενώ συνεχίζει να υποστηρίζει το OnePulse.

UggPride, η πολύχρομη capsule συλλογή από την Ugg
H Ugg γιορτάζει το Pride, με μία all-gender συλλογή. Πηγή έμπνευσης της Ugg Pride capsule συλλογής είναι ο χορός των αποφοίτων (prom), και σε συνεργασία με και το Pacific Pride Foundation, επαναπροσδιόρισαν την παράδοση με το Proud Prom. H φετινή καμπάνια περιλαμβάνει φίλους της Ugg, όπως ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής Lil Nas (he/him), η υποψήφια ηθοποιός για SAG Award Hari Nef (she/her), ο αστέρας της βρετανικής τηλεόρασης, Omari Douglas (he/him), κ.α. Η καμπάνια διαθέτει μια συλλογή περιορισμένης έκδοσης για όλα τα φύλα, που περιλαμβάνει εντυπωσιακά παπούτσια στα χρώματα του Pride. Η Ugg, για να υποστηρίξει περαιτέρω την LGBTQIA+ κοινότητα, η Ugg θα δωρίζει 25 δολάρια από τις πωλήσεις των Disco Stripe slides στον οργανισμό Glaad, που μάχεται για την αποδοχή και την ισότητα της LGBTQ κοινότητας, με μέγιστη εγγυημένη δωρεά 125.000 δολάρια. Πρόσθετες δωρεές θα γίνουν επίσης στους οργανισμούς Terrence Higgins Trust και Organisation for Human Health and Happiness (Ohhh! Foundation).

Proud idol από την ergon Mykonos
Η ergon Mykonos με έμπνευση από την Υπερηφάνεια έχει δημιουργήσει για τη σειρά Tribute to the Idol, το t-shirt Proud Idol. Το Proud idol είναι από τα πιο σημαντικά idols της εποχής και αφορά την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από την LGBTQΙ+ κοινωνία να θέσει τις σωστές βάσεις για σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Συλλογή μακιγιάζ «Pride & Joy» από την ΜAC
Με αφορμή το φετινό Pride, η MAC παρουσίασε την συλλογή «Pride & Joy». Η ΜAC, μέσα από την μακροχρόνια συνεργασία της με LGBTQIA+ οργανώσεις και τη συγκέντρωση πάνω από 500 εκατ. δολαρίων μέσω του προγράμματος Viva Glam, δείχνει αποφασισμένη όχι μόνο να συνεχίσει τους εορτασμούς, αλλά και να ενδυναμώσει κάθε μία φωνή της κοινότητας, όλο το χρόνο. Για να συνεχίσουν οι εορτασμοί, και με έμφαση στην αυθεντικότητα, οι Make Up Artists της MAC είναι έτοιμοι να τους βοηθήσουν όλους, να βρουν το τέλειο «Pride look» μέσα από χρωματιστά προϊόντα που αναδεικνύουν την υπερηφάνεια», από τις πιο απαλές μέχρι τις πιο έντονες αποχρώσεις.

«Fierceness Isn’t Born. It’s Made.» η καμπάνια της συλλογής All Types of Love Pride της Reebok
Η Reebok κυκλοφόρησε για το Pride 2021, το φιλμ της καμπάνιας της με τίτλο «Fierceness Isn’t Born. It’s Made.», με πρωταγωνιστές την ομάδα του Iconic Ballroom House of Ninja Show, ταυτόχρονα με το λανσάρισμα της συλλογής All Types of Love Pride. Η συλλογή σχεδιάστηκε από τους Colorful Soles, τους εργαζόμενους της Reebok που ανήκουν στη LGBTQIA+ κοινότητα, οι οποίοι συνεργάστηκαν με την ομάδα House of Ninja, ώστε να καταφέρουν να προσδώσουν στη συλλογή τη δική τους μοναδική ballroom ταυτότητα και ιστορία. Τέλος, η Reebok για να τιμήσει την TGNCI κοινότητα, δώρισε 75.000 δολάρια στο Sylvia Rivera Law Project, έναν οργανισμό που εργάζεται με στόχο όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι, να αυτοπροσδιορίζουν την ταυτότητα και την έκφρασή του φύλου τους, ανεξάρτητα από το εισόδημα, τη φυλή και χωρίς να αντιμετωπίζουν περιστατικά παρενόχλησης, διακρίσεων και βίας.

Στα χρώματα του Pride η Symmetria
Η Symmetria τίμησε τον μήνα Pride και άλλαξε τα χρώματα του σήματός της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, σύμβολο της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+. Ο Ιούνιος είναι παγκοσμίως ο μήνας Υπερηφάνειας, που τιμά τη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, αν και λόγω της πανδημίας, οι εορτασμοί μεταφέρθηκαν για τον Ιούλιο. «Ας υποστηρίξουμε ότι σε έναν νέο κόσμο, όλοι δικαιούνται το χώρο, την αξία και την αγάπη που τους αξίζει. Ας ξεκινήσουμε δείχνοντας αγάπη και αποδοχή στον εαυτό μας και στη συνέχεια στους ανθρώπους που είναι κοντά μας» αναφέρει η εταιρεία. Σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται τόσο στη χώρα μας, όσο και στις συνεργαζόμενες κλινικές με τη Symmetria σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Καμπάνια «Be YOUnique» από τη Foreo
Η Foreo παρουσίασε την καμπάνια «Be YOUnique» με στόχο τη παγκόσμια ευαισθητοποίηση και προσκάλεσε τους φίλους της μάρκας να αγαπήσουν το εαυτό τους και να θέσουν νέα δεδομένα στο κόσμο της ομορφιάς. Ο ιδρυτής και εφευρέτης της Foreo, Filip Sedic, εμπνεύστηκε από το θάρρος, την τόλμη και την αυθεντικότητα μίας εμβληματικής προσωπικότητας, του Freddie Mercury και ένα τραγούδι των Queen είναι αυτό, που τον οδήγησε να δημιουργήσει τη Foreo, ενώ το όνομα του brand προέρχεται από τη φράση «FOR EveryOne». Με αφορμή το Pride 2021, η Foreo παρουσίασε μία νέα πλατφόρμα για να γιορτάσει τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα, προσφέροντας στους ανθρώπους από όλο τον κόσμο ένα βήμα, ώστε να έρχονται πιο κοντά με τους ήρωες της καθημερινότητας. Ο στόχος είναι να δείξει στον κόσμο όλα τα πρόσωπα της ομορφιάς, προάγοντας τη διαφορετικότητα και την ένταξη στη βιομηχανία ομορφιάς.

Ecce Homo, το brand εσωρούχων που γιορτάζει τη διαφορετικότητα όλο το χρόνο
«Σκοπός μας είναι να παρέχουμε εσωρουχισμό, αλλά και ένδυση για κάθε άτομο»Η εταιρεία εσωρούχων Ecce Homo ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 από τον Παναγιώτη Καψομάνη και το Στέφανο Γιωτάκη, δύο φίλους που είχαν σκοπό να δημιουργήσουν εσώρουχα, τα οποία να απευθύνονται σε όλα τα άτομα χωρίς καμία διάκριση βάσει έμφυλης ταυτότητας και σεξουαλικού προσανατολισμού. Όπως περιγράφει ο Στέφανος Γιωτάκης, Συνιδρυτής και Marketing Director της Ecce Homo στο Fashion Daily, «όλα ξεκίνησαν από την προσωπική ανάγκη του Παναγιώτη, συνιδρυτή της εταιρείας, να αγοράσει εσώρουχο για τον σύντροφό του. Στην προσπάθειά του να βρει μια εταιρεία που να ξεπερνάει τους αισθητικούς διαχωρισμούς, διαπίστωσε ότι στην Ευρωπαϊκή αγορά δεν υπάρχει κάποια, που να απευθύνεται σε όλη την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, με τρόπο που να σέβεται τις πελάτισσες και τους πελάτες της, καθώς και να λειτουργεί και ενδυναμωτικά ως προς αυτήν».

Αυτή ήταν η αρχή, για τη δημιουργία της Ecce Homo, η οποία δραστηριοποιείται μέσω e-commerce και απευθύνεται σε όλους, με κύρια στόχευση στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Η προσέγγιση του κοινού της εταιρείας γίνεται κατά βάση μέσω των Social Media, με καμπάνιες που αποτυπώνουν το προσωπικό της στίγμα. Όπως αναφέρει ο Στέφανος Γιωτάκης, σε επίπεδο εσωρουχισμού ο ανταγωνισμός είναι ισχνός ακόμα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς οι περισσότερες «ανταγωνίστριες» εταιρείες κινούνται αποκλειστικά σε κάποιες συγκεκριμένες υπομάδες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Εμείς ως Ecce Homo δε θέλουμε να κάνουμε κανένα απολύτως διαχωρισμό, ούτε να αυτοπεριχαρακώσουμε μέλη της κοινότητας μέσω της ενέργειας αυτής. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε εσωρουχισμό, αλλά και ένδυση για κάθε άτομο χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Είμαστε μια queer εταιρεία εσωρούχων που θέλει να δώσει το βήμα, ώστε το κάθε άτομο να επιλέξει βάσει της ατομικότητάς του πώς να ντυθεί και όχι βάσει του τι απαιτεί η κοινωνία», αναφέρει.