Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την έναρξη της εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από τη The Estée Lauder Companies και τη δημιουργία της εμβληματικής Ροζ Κορδέλας. Στόχος της εκστρατείας παραμένει σταθερά η ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης. Η Εκστρατεία για τον Καρκίνο του Μαστού αναγνωρίζεται ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικού αντικτύπου του ομίλου Estée Lauder και υποστηρίζει περισσότερους από 60 οργανισμούς παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, η Estée Lauder Hellas συνεργάζεται από το 2005 με τον Duka για τον σχεδιασμό των συλλεκτικών βραχιολιών, τα έσοδα από την πώληση των οποίων χρηματοδοτούν το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Φέτος, για την 30ή επέτειο, ο Dukas δημιούργησε ένα πολυτελές βραχιόλι, όπου η κορδέλα έχει τρισδιάστατη μορφή και φινίρισμα ροζ χρυσού 24k.

Το σύμβολο λειτουργεί ως δέσιμο του βραχιολιού που αναπαριστά την κλασική ροζ γκρο κορδέλα. Η Ελένη Μενεγάκη, ως ελληνίδα πρέσβειρα της εκστρατείας, αποτελεί και φέτος το κεντρικό πρόσωπο της ελληνικής καμπάνιας, στο πλαίσιο της οποίας επικοινωνεί τη σπουδαιότητα της πρόληψης. Τα βραχιόλια θα διατίθενται από την 01/10 και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, στη συμβολική τιμή των 12,50 ευρώ, από τα επίσημα σημεία πώλησης των προϊόντων Estée Lauder σε όλη την Ελλάδα, το site esteelauder.gr, τα φαρμακεία που διαθέτουν προϊόντα Darphin και επιλεγμένα κομμωτήρια με προϊόντα Aveda.