Τα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου ανακοίνωσε η Primark, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 19% στα 4,28 δισ. λίρες, αντανακλώντας μία καλή ανάπτυξη σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης. Η εταιρεία επισήμανε επίσης ότι συνεχίζεται η επέκτασή της στις ΗΠΑ, στις Νότιες Πολιτείες, η οποία θα υποστηριχθεί και από νέα αποθήκη. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε πλάνο αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης στη Γερμανία.

Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας στην Ευρώπη, εξαιρουμένης της Μ. Βρετανίας, αυξήθηκαν κατά 18%, με ώθηση από τις μεγάλες της αγορές όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία. Παράλληλα, η εταιρεία εκσυγχρονίζει τα ψηφιακά της καταστήματα, με τα νέα βελτιωμένα sites να έχουν λανσαριστεί ήδη σε Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Γερμανία και Ισπανία, ενώ έπονται αυτό της Ιταλίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Οι υπόλοιπες αγορές θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι.

Όσον αφορά στην επέκτασή της στην ελληνική αγορά, η εταιρεία συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος. Μετά τη διάψευση της λειτουργίας του πρώτου καταστήματος της Primark στον Πύργο του Πειραιά, χθες κυκλοφόρησε σε ψηφιακά μέσα το νέο ότι η εταιρεία πρόκειται να πραγματοποιήσει την είσοδό της στην ελληνική αγορά από τη Θεσσαλονίκη, στην οποία αναζητά χώρο, έκτασης 4.000 τ.μ. Το Fashion Daily επικοινώνησε με την Primark, η επίσημη θέση της οποίας παραμένει σταθερή τα τελευταία δύο χρόνια, ότι «η εταιρεία συνεχίζει να διερευνά δυνατότητες επέκτασης, ωστόσο δεν μπορεί να σχολιάσει φημολογία σχετικά με το πού θα ανοίξει τα νέα της καταστήματα».