Η αποχώρηση της H&M από τη Ρωσία οδήγησε σε πτώση τα κέρδη της H&M το τρίμηνο που έληξε στις 30 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, 4ο τρίμηνο του οικονομικού έτους της αλυσίδας, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 821 εκατ. σουηδικές κορώνες (79,7 εκατ. δολάρια), έναντι 6,26 δισ. κορώνες την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας πτώση 86,9%.

Όπως εξήγησε η εταιρεία «τα χαμηλά κέρδη το δ’ τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, εξηγείται βασικά από αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες, την απώλεια των κερδών της Ρωσίας και το κόστος του προγράμματος περιορισμού κόστους και αύξησης της αποτελεσματικότητας που υλοποιούμε». Όσον αφορά στο νέο οικονομικό της έτος, η H&M δήλωσε επίσης ότι οι πωλήσεις μεταξύ 1ης και 25 Δεκεμβρίου, αυξήθηκαν κατά 5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς- εξαιρουμένης της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 9% σε τοπικό νόμισμα.

Οι πωλήσεις στο νέο μας οικονομικό έτος ξεκίνησαν καλά, δήλωσε η CEO της H&M Group, Helena Helmersson. «Οι εξωτερικοί παράγοντες εξακολουθούν να είναι δύσκολοι, ωστόσο βρισκόμαστε στην κατάλληλη κατεύθυνση. Σε συνδυασμό με τις επενδύσεις μας και τις βελτιωτικές κινήσεις μας, υπάρχει καλή πιθανότητα για το 2023 να είναι μία χρονιά αυξημένων πωλήσεων και ενισχυμένης κερδοφορίας. Επιπλέον, ο στόχος επίτευξης διψήφιου λειτουργικού περιθωρίου για το 2024 παραμένει», συμπλήρωσε.

(Πηγή:Reuters)