Η Epson συνεργάστηκε με τον διάσημο Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας Yuima Nakazato και την ομώνυμη μάρκα του για την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 στο Παρίσι. Εκτός από τη χρήση της ψηφιακής εκτύπωσης υφασμάτων της Epson, ο οίκος υλοποίησε ορισμένες δημιουργίες του με τη βοήθεια μιας νέας και πιο βιώσιμης διαδικασίας που μπορεί δυνητικά να αλλάξει τον τρόπο παραγωγής υφασμάτων.

Η τεχνολογία ξηρών ινών της Epson, η οποία χρησιμοποιείται ήδη εμπορικά για την ανακύκλωση χαρτιού γραφείου και η οποία δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου νερό, προσαρμόστηκε για την παραγωγή εκτυπώσιμων μη υφασμένων υφασμάτων από χρησιμοποιημένα ρούχα. Η νέα διαδικασία παραγωγής υφασμάτων παρουσιάστηκε στο Παρίσι στο πλαίσιο της τριετούς συνεργασίας μεταξύ της Epson και του οίκου Yuima Nakazato και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για τη δημιουργία αντικειμένων κατά τη διάρκεια της επίδειξης του οίκου στο Palais de Tokyo στις 25 Ιανουαρίου.

Το ύφασμα που χρησιμοποιήθηκε προήλθε από υλικό που δημιουργήθηκε από μεταχειρισμένα ρούχα από την Αφρική, τον προορισμό πολλών ρούχων που καταλήγουν στα σκουπίδια από άλλες περιοχές του κόσμου. Ο Nakazato επισκέφθηκε την Κένυα, όπου συνέλεξε περίπου 150 κιλά υλικών ένδυσης που είχαν πεταχτεί στα σκουπίδια και προορίζονταν για τις χωματερές ρούχων που βρήκε εκεί. Στη συνέχεια, η Epson εφάρμοσε τη διαδικασία ξηρών ινών για την παραγωγή πάνω από 50 μέτρων νέου μη υφασμένου υφάσματος με επαναχρησιμοποιημένες ίνες, μερικά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την εκτύπωση με μελάνια pigment με την τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης Monna Lisa της Epson.