Από το 2020 που η Prada βαθμολογήθηκε από το Bloomberg χαμηλότερα από τους ομοτίμους της σε περιβαλλοντικούς δείκτες, σημειώνει πρόοδο, υποστηρίζει ο Lorenzo Bertelli, 34. Γιος της Miuccia Prada και του Patrizio Bertelli, νυν Επικεφαλής CSR της εταιρείας, είναι επίσης ο μελλοντικός CEO. Από τον Νοέμβριο 2021 η εταιρεία δεσμεύθηκε να χρησιμοποιεί περισσότερα υλικά μικρής περιβαλλοντικής επίπτωσης στα προϊόντα και τις συσκευασίες της και επίσης να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η εταιρεία ήταν η πρώτη από τον κλάδο του luxury που απέκτησε 3 δάνεια με επιτόκια συνδεδεμένα με την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας, συγκεκριμένα 50 εκατ. ευρώ από την Crédit Agricole και 75 εκατ. ευρώ από την ιαπωνική Mizuho, τα οποία συνδέονταν με στόχους για πιο «πράσινα», ενεργειακά αποδοτικά καταστήματα, εκπαίδευση προσωπικού και χρήση ανακυκλωμένου νάιλον, καθώς και ένα ακόμη δάνειο 90 εκατ. ευρώ από την UniCredit, συνδεδεμένο με ανακύκλωση αποβλήτων και αύξηση του ποσοστού ιδιοπαραγόμενης ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Lorenzo Bertelli, η εταιρεία προχωρά θετικά προς την υλοποίηση όλων των στόχων και δεν χρειάζεται άλλα δάνεια, χάρη στην καλή της ρευστότητα. Σημειώνεται ότι από τα τέλη του 2021, η Prada έχει αντικαταστήσει στα προϊόντα της όλο το παρθένο νάιλον με ανακυκλωμένο, ενώ οι επιστήμονές της προσπαθούν να δημιουργήσουν και άλλα φιλοπεριβαλλοντικά υλικά, ώστε να ανταποκριθεί στην απαίτηση των νεότερων καταναλωτών για πιο βιώσιμα προϊόντα.

 (Πηγή: Businessoffashion.com)