Σύμφωνα με νέα στοιχεία της Euromonitor, η πρώτη από τις νέες τάσεις στη βιομηχανία του luxury έχει να κάνει με την εφοδιαστική αλυσίδα. Πάνω από τα 2/3 των ερωτηθέντων από τη βιομηχανία μόδας και luxury απάντησαν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν την επένδυση στο σκέλος αυτό, ενώ 1/3 επεξεργάζεται ήδη σχέδια για τοπική παραγωγή. Στο μέλλον, οι εφοδιαστικές αλυσίδες του luxury αναμένεται να είναι πιο μικρές, πιο πράσινες, πιο διαφοροποιημένες και πιο ψηφιακές.

Στο μέτωπο της omnichannel στρατηγικής, οι online πωλήσεις ειδών luxury αναλογούσαν μόλις στο 11% του συνόλου το 2019, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 20% φέτος, ενώ και το metaverse παραμένει στον ορίζοντα. Το luxury retail που επηρεάζεται από την τουριστική κινητικότητα, επηρεάζεται μεν θετικά από την άρση των υγειονομικών περιορισμών, αλλά αρνητικά από την κατάσταση στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να παραμένει αβέβαιη η εξέλιξή του.

Θετική όμως είναι η τάση για ευζωία που ενσωματώνεται στις προτάσεις του κλάδου πολυτελείας, με 37% των ερωτηθέντων παγκοσμίως να απαντά ότι μάλλον θα αυξήσει τις δαπάνες για υγεία και ευζωία τον επόμενο χρόνο. Τέλος, το τρίπτυχο DEI είναι επίσης ψηλά στις προτεραιότητες, με αναθεώρηση σε όλη τη βιομηχανία luxury, ώστε να μην μείνουν πίσω οι εταιρείες του κλάδου στο ζήτημα του εταιρικού σκοπού.

(Πηγή: Εuromonitor.com)