Τα σέξυ γυναικεία εσώρουχα δεν είχαν πολλές ευκαιρίες προβολής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά πλέον επανεμφανίζονται δυναμικά σε πολλές περιστάσεις και μάλιστα με πολύ ορατό τρόπο. Η προβολή των εσωρούχων είναι τάση που έχει επανειλημμένως φορεθεί από διασημότητες της ποπ κουλτούρας, αλλά πλέον έχει περάσει και στα νέα λανσαρίσματα οίκων, όπως η κλασική Chantelle που κυκλοφόρησε τη σειρά Chantelle X με έμφαση στο σέξυ στοιχείο. Μεγάλη απήχηση φάνηκε να έχουν τα στρινγκ και οι διαφάνειες και στο φετινό Salon International de la Lingerie που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα στο Παρίσι.

Η επάνοδος της τάσης έρχεται έπειτα από αρκετές αλλαγές στον τομέα τα τελευταία χρόνια, με καθοριστική την επιρροή και του κινήματος #MeToo. Αλλαγή παρατηρείται και στο πώς μεγάλες μάρκες έχουν υιοθετήσει την πολυμορφία σε μοντέλα και διαφημίσεις τους, με κυρίαρχο παράδειγμα τη Victoria’s Secret που έχει εγκαταλείψει το μόττο The Perfect Body και έχει επιστρατεύσει μοντέλα με πιο γεμάτες σιλουέτες, αλλά και πιο αιχμηρές προσωπικότητες, όπως η ποδοσφαιρίστρια Megan Rapinoe. Σύμφωνα με φετινή έρευνα της Valuates Reports, η αξία της παγκόσμιας αγοράς lingerie εκτιμάται ότι θα ανέλθει το 2022 σε περίπου 25 δισ. ευρώ, αξία που αναμένεται να ανεβεί σε περίπου 43 δισ. ευρώ ως το 2028, με CAGR 9,2%.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται στην αύξηση του αριθμού των εργαζομένων γυναικών και κατά συνέπεια στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Η ανάπτυξη προβλέπεται ότι θα υποστηριχθεί επίσης από την online δραστηριότητα, τόσο σε εμπορικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο, μολονότι το εξειδικευμένο φυσικό κατάστημα παραμένει προτιμότερος προορισμός για τις αγορές των καταναλωτών, λόγω της απαραίτητης διακριτικότητας και του εύρους επιλογής.

(Πηγή: Fashionnetwork.com, SIL)