Δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal την περασμένη Παρασκευή ανέφερε ότι η εταιρεία καλλυντικών Revlon ετοιμάζεται να αιτηθεί προστασία υπό το άρθρο 11 ίσως και εντός της εβδομάδας. Η εταιρεία, της οποίας η μετοχή έπεσε κατά 53% την Παρασκευή στο άκουσμα των φημών, δεν έχει κάνει ακόμη σχόλια, αλλά εκτιμάται ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με δανειστές, εν όψει επικείμενης ωρίμανσης οφειλών, ώστε να προσπαθήσει να αποφύγει τη χρεωκοπία.

Στα τέλη Μαρτίου, ο μακροπρόθεσμος δανεισμός της ανερχόταν σε 3,31 δισ. δολάρια. Μολονότι η ζήτηση για μακιγιάζ επανέρχεται, η Revlon αντιμετωπίζει αφ’ ενός σκληρό ανταγωνισμό, αφ’ ετέρου εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα που έπληξαν τη δυνατότητά της να εξυπηρετήσει τη ζήτηση. Τίποτε δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά φημολογείται ότι είναι θέμα χρόνου να οδηγηθεί το χρέος σε αναδιάρθρωση, ελλείψει άλλης συμφωνίας.

Το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας ανήκει στη MacAndrews & Forbes, υπό τον Ronald Perelman, ο οποίος ήδη από το 2020 δήλωνε ότι πουλούσε περιουσιακά στοιχεία, από εταιρείες μέχρι τέχνη και ακίνητα. Από το 2018, την εταιρεία διοικεί η κόρη του, CEO Debra Perelman, η οποία τον Μάιο ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ήταν καλά, παρά τις δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα. Εκτός από το σήμα Revlon, στην εταιρεία ανήκουν επίσης τα Elizabeth Arden και Almay. Σημειώνεται ότι η Reorg Research ήταν η πρώτη που ανέφερε ότι η Revlon σχεδίαζε να κηρύξει πτώχευση.

(Πηγή: Reuters.com, Wwd.com)