Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη στο Urban 48, το Skip παρουσίασε τη νέα του πρωτοβουλία «Κοινωνική Ντουλάπα Skip», μέσω της οποίας μάς καλεί να δώσουμε στα ρούχα μας δεύτερη ζωή ώστε να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Μέσω της πρωτοβουλίας, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με την οργάνωση Fabric Republic, θα συλλέγονται ρούχα που δεν χρειαζόμαστε ή που δεν μας κάνουν και θα προσφέρονται σε ευπαθείς ομάδες ή θα δίνονται προς επαναξιοποίηση.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, το Skip συνεργάστηκε με γνωστούς street artists για να δημιουργήσει πρωτότυπες urban αισθητικής Κοινωνικές Ντουλάπες σε σχήμα T-shirt, που θα είναι τοποθετημένες σε συγκεκριμένα σημεία στην Αττική, όπως στο «The Ellinikon Experience Park», στο Δήμο Αλίμου και άλλα.

Τα ρούχα που θα συλλέγονται από τις Κοινωνικές Ντουλάπες Skip θα πλένονται με απορρυπαντικά Skip και η Fabric Republic θα τα διαθέτει, καθαρά και ξεδιαλεγμένα, σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η βιομηχανία ρούχων κατατάσσεται σήμερα ως η 2η πιο ρυπογόνος στον κόσμο. Κατά την παραγωγή των ρούχων απελευθερώνονται τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, ενώ κάθε χρόνο περίπου 9 εκατ. τόνοι ρούχων καταλήγουν σε χωματερές, προκαλώντας επιπλέον σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση.