Οι μεγάλες διεθνείς μάρκες πολυτελείας θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα φυσικά καταστήματα λιανικής στις ανθεκτικές πόλεις, για την ανάπτυξη των πωλήσεών τους, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Savills. Η εταιρεία συμβούλων ακινήτων υποστηρίζει ότι η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο είναι οι 3 κορυφαίες πιο ελκυστικές πόλεις για τη λιανική και προβλέπεται να ανακάμψουν ταχύτερα φέτος σε σχέση με άλλους προορισμούς.

Η Νέα Υόρκη επωφελήθηκε από ισχυρό εγχώριο τουρισμό, το Παρίσι από χαμηλότερη διείσδυση ηλεκτρονικού εμπορίου που οδηγεί κόσμο στα φυσικά καταστήματα, ενώ το Λονδίνο προβλέπεται να επιστρέψει σε προπανδημικά επίπεδα ταξιδιωτών ως το 2023. Στην 4η θέση της κατάταξης βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ, το οποίο βίωσε μεγαλύτερη πτώση σε εισερχόμενο τουρισμό και θα αργήσει περισσότερο να επανέλθει. Μεγάλες ευκαιρίες διακρίνει η Savills στο Ντουμπάι, το Κάιρο, αλλά και σημεία στη Σ. Αραβία και το Μπαχρέιν, που έχουν σχετικά εύπορο ντόπιο πληθυσμό και εμφανίζουν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για τους luxury retailers.

Στη δε Κίνα, με την άνοδο του εγχώριου τουρισμού, αναδύονται και νέα τοπικά hotspots για το λιανεμπόριο, με πιο υποσχόμενη τη νήσο Χαϊνάν που αναμένεται να γίνει duty free zone ως το 2025. Ως συνέπειες της πανδημίας ξεχωρίζουν η τάση για ανάπτυξη του εγχώριου καταναλωτικού κοινού παγκοσμίως και η τάση για φυσικά καταστήματα που ενσωματώνουν λειτουργίες ψυχαγωγίας, ενώ το 2022 χαρακτηρίζεται περίοδος ευκαιρίας για ακίνητα σε καίριες τοποθεσίες, με τα ενοίκια να είναι μειωμένα σε σχέση με το 2019.

(Πηγή: FashionNetwork.com)