Η Aveda ανακοίνωσε την πιστοποίησή της με το πρότυπο Leaping Bunny από τον οργανισμό Cruelty Free International. Προκειμένου να λάβει την πιστοποίηση Leaping Bunny, ο οργανισμός Cruelty Free International φρόντισε να διασφαλίσει ότι η Aveda δεν διεξάγει ούτε επιτρέπει πειράματα σε ζώα για τα προϊόντα, τις πρώτες ύλες και τα συστατικά της.

Η μάρκα υποβλήθηκε σε αυστηρή, πολυετή διαδικασία ελέγχου από τον οργανισμό Cruelty Free International, έτσι ώστε να επαληθευθεί ότι οι προμηθευτές και οι κατασκευαστές της συμμορφώνονται με όλα τα κριτήρια του Leaping Bunny για τα προϊόντα και τα συστατικά της. Προκειμένου να διατηρήσει την αναγνώριση στο πλαίσιο του προγράμματος Leaping Bunny, η Aveda θα υποβάλλεται σε έλεγχο κάθε 12 μήνες από τον οργανισμό Cruelty Free International, ο οποίος θα διασφαλίζει τη συνεχή συμμόρφωση.

Η απόκτηση της πιστοποίησης Leaping Bunny αποτελεί βασικό επίτευγμα των στόχων της Aveda, να παρέχει μεγαλύτερη διαφάνεια μέσω αξιόπιστων εξωτερικών οργανισμών. Το καθεστώς Leaping Bunny ισχύει για όλα τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, δέρματος και σώματος της Aveda, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων βαφής μαλλιών, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στα συνεργαζόμενα κομμωτήρια.