Η Inditex και η Infinited Fiber Company ανακοίνωσαν στις 12/05 τριετή συμφωνία αξίας άνω των 100 εκ. δολαρίων, με στόχο την προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών ανακύκλωσης υφασμάτων. Ξεκινώντας από το 2024, η Inditex θα αγοράζει επί 3 χρόνια το 30% της παραγωγής της ίνας Infinna, την οποία κατασκευάζει η Infinited Fiber εξ ολοκλήρου από κλωστοϋφαντουργικά απόβλητα.

Η κίνηση αυτή θα υποστηρίξει τη λειτουργία μεγάλης κλίμακας του νέου εργοστασίου της Infinited Fiber. Σημειώνεται ότι ο ισπανικός όμιλος συνεργάζεται και με άλλες επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς φορείς και κέντρα τεχνολογίας, προκειμένου για τη δημιουργία καινοτόμων υλικών, τεχνολογιών και διαδικασιών, οι οποίες αποσκοπούν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των προϊόντων μόδας και ωθούν τον κλάδο προς πιο βιώσιμες λύσεις.

Η τεχνολογία της Infinited Fiber μετατρέπει υλικά πλούσια σε κυτταρίνη, όπως είναι τα ρούχα με μεγάλη περιεκτικότητα σε βαμβάκι, στην πατενταρισμένη ίνα Infinna, η οποία μοιάζει με βαμβάκι στην όψη και την αφή και μπορεί να ανακυκλωθεί με την ίδια διαδικασία. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, επίσης στις 12 Μαΐου, η Inditex λάνσαρε υπό το σήμα Zara στο Zara.com παγκοσμίως την πρώτη της συλλογή-κάψουλα, για την οποία το μεγαλύτερο μέρος των υφασμάτων έχει προέλθει από ανακυκλωμένα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

(Πηγή: Ιnditex.com)