Οι ανησυχίες σχετικά με την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην καθημερινή ζωή και την ευζωία, έχει παρεισφρήσει και στις συνθέσεις των καλλυντικών, με εταιρείες ομορφιάς να ρίχνουν το βάρος στην προστασία από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Η εταιρεία προϊόντων haircare Climaplex θεωρεί ότι προϊόντα που εστιάζουν στην αστική ατμοσφαιρική ρύπανση ή το μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών είναι πλέον παρωχημένα, διότι δεν λαμβάνουν υπ’όψιν σύγχρονους επιβαρυντικούς εξωγενείς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η όξινη βροχή. Η βιώσιμη Climaplex υποστηρίζει ότι τα προϊόντα της ανταποκρίνονται σε τέτοιου τύπου ανάγκες, καθώς επιδιορθώνουν τους εσωτερικούς δεσμούς της τρίχας, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα και τις εξωτερικές βλάβες. Από την πλευρά της, η Pour Moi, που συστήνεται ως climate-smart skincare brand, δημιούργησε τον ορό Smoke Alarm Drops για προστασία από τον καπνό.

Η απόφαση βασίστηκε στο γεγονός ότι ο καπνός περιέχει επικίνδυνα σωματίδια και ενώσεις που μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, με πρόσφατη μελέτη να δείχνει ότι οι δασικές πυρκαγιές που επεκτείνονται και επιδεινώνονται την τελευταία εικοσαετία, συνδέονται με αυξημένα περιστατικά δερματικών ερεθισμών και παθήσεων. Το συγκεκριμένο προϊόν συστήνεται για κάθε περίπτωση όπου το δέρμα εκτίθεται σε καπνό από οποιαδήποτε πηγή καύσης, καθώς σχηματίζει προστατευτικό στρώμα επάνω στην επιδερμίδα που αιχμαλωτίζει τα σωματίδια της κάπνας και τα εμποδίζει να εισχωρήσουν στο δέρμα. Σημειώνεται ότι για κάθε συσκευασία που πωλείται, η εταιρεία δωρίζει μία σε έναν ή μία πυροσβέστη.

(Πηγή: Glossy.co)