Οι συνεργασίες μεταξύ οίκων μόδας και ομορφιάς με ξενοδοχεία αποτελεί διαχρονικά βιτρίνα για τα προϊόντα και δίοδο προς νέους καταναλωτές. Μάλιστα, με την τάση που παρατηρείται τα ξενοδοχεία να εστιάζουν όλο και περισσότερο σε εστίαση, ψυχαγωγία και ψώνια, οι συνεργασίες αποκτούν μεγαλύτερη αξία.

Bulgari και Armani έδειξαν τον δρόμο σε αυτόν τον τομέα, με τα πρώτα τους ξενοδοχεία να ανοίγουν στο Μιλάνο το 2004 και στο Ντουμπάι το 2010, αντιστοίχως. Πρόσφατα, η Fila, που ανήκει πλέον στην κινεζική Anta Sports, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο Fila House σε συνεργασία με τον όμιλο Hyatt, στη Σαγκάη το 2024. Το 2021, το denim brand Frame συνεργάστηκε με τα ξενοδοχεία Carlyle και Ritz Paris για συλλογές με T-shirts, φούτερ και αξεσουάρ. Η συλλογή για το Ritz Paris προήλθε από ιδέα της Camilla Fayed, κόρης του ιδιοκτήτη Mohamed Al-Fayed, που ήθελε να προσελκύσει νεότερο κοινό και να κάνει τους καταναλωτές να αισθάνονται μέλη του Ritz Club.

Στο μέτωπο των καλλυντικών, τα Intercontinental στοχεύουν στην κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης ως το 2030 και ένας τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι με προϊόντα κανονικού μεγέθους στα δωμάτια, κάτι που ανέλαβε να υποστηρίξει η Byredo. Η L’Occitane, που προμηθεύει ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων εδώ και 20 χρόνια, άρχισε να διαθέτει στο κανάλι προϊόντα με οικολογικό σχεδιασμό. Συγκεκριμένα, μετά από 2 έτη R&D, κατασκεύασε dispenser που δέχεται ανακυκλώσιμα φιαλίδια χωρίς πλαστικό, ενώ για να μην απογοητεύσει τους επισκέπτες που αγαπούν τα σουβενίρ, δημιούργησε στερεά προϊόντα καθαρισμού σε χάρτινα κουτάκια.

(Πηγή: Voguebusiness.com)