Η παγκόσμια αγορά athleisure αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 25,1% το διάστημα 2021-2025, φθάνοντας σε αξία τα 551 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έρευνα της GlobalData. Η ζήτηση για αθλητική ένδυση υποστηρίζεται από τον μεταπανδημικό τρόπο ζωής, με πολλούς εργαζομένους να απασχολούνται ακόμη από το σπίτι και το υβριδικό μοντέλο εργασίας να εξαπλώνεται.

Το 55% των ερωτηθέντων της έρευνας απάντησε ότι ακόμη φοράει ρούχα athleisure για πληθώρα δραστηριοτήτων και όχι μόνο για άθληση, πράγμα που αναμένεται να επηρεάσει και την αμφίεση εντός χώρου εργασίας, με τα αθλητικά παπούτσια και τα φούτερ να γίνονται πλέον πιο αποδεκτά. Οι νέες συνθήκες θα οδηγήσουν τους καταναλωτές να θέλουν όλο και περισσότερο άνετα ρούχα πολλαπλών χρήσεων, τόσο για το σπίτι, όσο και για κοινωνικές δραστηριότητες. Ακόμη και τα πιο εξειδικευμένα τεχνικά αθλητικά ρούχα θα παίξουν ρόλο σε αυτήν την τάση, με το κοινό να εξακολουθεί να δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ευζωία.

Η έκθεση της GlobalData Global Sportswear Market 2020-2025 έδειξε ότι το ένα τέταρτο των ενδυμάτων που πωλήθηκε το 2020 ήταν αθλητικά. Μολονότι το μερίδιο του sportswear αναμένεται να μειωθεί ελαφρώς το 2022, με τον κόσμο να επιστρέφει σε πιο επίσημα ρούχα για τις κοινωνικές εκδηλώσεις, το sportswear θα παραμείνει δημοφιλές για το σπίτι, τη δουλειά και την άσκηση, πράγμα που θα αυξήσει το μερίδιό του στην αγορά ένδυσης στο 23,6% ως το 2025. Οι οικονομικές επιδόσεις των μεγάλων του κλάδου μαρτυρούν την ανάπτυξή του, με τη Nike, την Adidas και την Under Armor να καταγράφουν αυξημένα έσοδα.

(Πηγή: Fashionunited.com, GlobalData)