Ο οίκος Chloé, μέρος του ομίλου Richemont, θα καταργήσει τη σειρά See By Chloé μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, στο πλαίσιο κινήσεων για την περαιτέρω ενίσχυση της μάρκας Chloé ως upscale ετικέτα πολυτελείας. Η ετικέτα See By Chloé λανσαρίστηκε το 2001 και στο αποκορύφωμά της αναλογούσε σε περίπου 10% του συνολικού business του οίκου.

Μολονότι βραχυπρόθεσμα η απόφαση θα πλήξει τον τζίρο, ο όμιλος αναμένει να ανακάμψει γρήγορα χάρη στις πολύ καλές επιδόσεις της βασικής συλλογής. Το προσωπικό του οίκου ενημερώθηκε σχετικά, όπως και οι προμηθευτές και συνεργάτες. Επί του παρόντος, λειτουργεί 19 καταστήματα στην Ιαπωνία, αλλά η δραστηριότητα της εταιρείας βασίζεται στη χονδρική που αποτελεί το 65% του συνολικού τζίρου, και προέρχεται κυρίως από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ο CEO του οίκου Riccardo Bellini δήλωσε ότι η Chloé σημειώνει σημαντική πρόοδο στις D2C πωλήσεις της, που πλέον αντιστοιχούν στο 60% του συνολικού τζίρου, ενώ μακροπρόθεσμα η επιδίωξη είναι να ανεβεί στο 75%. Η κίνηση απόσυρσης της δευτερεύουσας σειράς χαρακτηρίζεται από τον CEO ως φυσική και αναγκαία εξέλιξη, καθώς ο οίκος αναβαθμίζει την εικόνα του, τις σειρές του και σύντομα την καταναλωτική εμπειρία επίσης, με νέο κόνσεπτ λιανικής.

(Πηγή: Wwd.com)