Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας Θέμιδα Ευτυχίδου πραγματοποίησαν οι σύνδεσμοι ένδυσης και υπόδησης ΣΕΠΕΕ–ΣΚΕΕ–ΕΛΣΕΒΒΥΕ, όπου την ενημέρωσαν για τη βαρύτητα της αλυσίδας ένδυσης, κλωστοϋφαντουργίας, υπόδησης και δέρματος (ΚΕΥΔ) στην ελληνική οικονομία και κυρίως στις εξαγωγές.

Επίσης συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας στους κλάδους ΚΕΥΔ σε Ελλάδα και Ευρώπη και οι αλλαγές που έφερε σε επίπεδο πολιτικής, στη στρατηγική των μεγάλων ευρωπαίων λιανοπωλητών και στην καταναλωτική συμπεριφορά. Ειδική έμφαση δόθηκε στην αλλαγή στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) απέναντι στους κλάδους ΚΕΥΔ, τους οποίους συμπεριέλαβε μεταξύ των σημαντικότερων οικοσυστημάτων, ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν προγράμματα στήριξής τους.

Στόχος της ΕΕ είναι η επαναφορά δραστηριοτήτων από χώρες της Ασίας στην Ευρώπη και την Ευρωμεσογειακή περιοχή. Οι ΣΕΠΕΕ–ΣΚΕΕ–ΕΛΣΕΒΒΥΕ κατέθεσαν στη Γενική Γραμματέα δύο προτάσεις στήριξης των κλάδων, ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα βιομηχανικής ανασυγκρότησης για την περίοδο 2022- 2030 και ένα βραχυπρόθεσμο για την περίοδο 2022-2023. Η Θέμις Ευτυχίδου ενημέρωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν τα πρώτα προγράμματα οριζόντιου χαρακτήρα που αφορούν στην αυτοματοποίηση, την ψηφιοποίηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ περισσότερες δράσεις του νέου ΕΣΠΑ θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο.