Η Prada επέλεξε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22/03) για να παρουσιάσει την πρόοδο του εκπαιδευτικού προγράμματος Sea Beyond που εγκαινίασε το 2019 σε συνεργασία με τη Διακυβερνητική Ωκεανογραφική Επιτροπή (IOC) της UNESCO.

Κατά τη διάρκεια του 2022 θα εξελίσσονται εκπαιδευτικές και ενημερωτικές ενέργειες που απευθύνονται σε δημοτικά σχολεία, νήπια 3-6 ετών, αλλά και τους 13.000 υπαλλήλους της εταιρείας. Ο ιταλικός οίκος δημοσιεύει ετήσια έκθεση CSR και πέρυσι υιοθέτησε διαδικασία μέτρησης αποτυπώματος άνθρακα έπειτα από επενδύσεις στις βιομηχανικές της εγκαταστάσεις.

Ο οίκος Dior από την πλευρά του συνεργάζεται με την περιβαλλοντική οργάνωση Parley for the Oceans για μια ανδρική συλλογή-κάψουλα. Κάποια από τα κομμάτια της συλλογής είναι φτιαγμένα από υφάσματα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά και δίχτυα που έχουν συλλεχθεί από ακτές και νησιά ανά τον κόσμο.

Ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας της Parley χρησιμοποιήθηκε σε ποικιλία υφασμάτων, σε παλέτα από μπλε και ώχρες, για τη δημιουργία ρούχων και αξεσουάρ. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα Dior που διαθέτουν ανδρικά από τις 14 Απριλίου.

(Πηγή: Wwd.com)