Η Yahoo ήδη έχει πρόσβαση στο 1/3 του Gen Z κοινού στις ΗΠΑ και ελπίζει να χτίσει επάνω σε αυτή τη βάση με τη βοήθεια της μόδας, επενδύοντας περαιτέρω στην ψηφιακή τεχνολογία.

Η εταιρεία ήδη συνεργάζεται με Νεοϋορκέζους σχεδιαστές μόδας σε project με ολογράμματα, κωδικούς QR και επαυξημένη πραγματικότητα, αξιοποιώντας την πλατφόρμα Yahoo Immersive και το Yahoo Ryot Studio, ενώ είναι επίσημος συνεργάτης καινοτομίας της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης. Σε πρόσφατο project η εταιρεία δημιούργησε 3D βίντεο μοντέλων για επίδειξη μόδας, χρησιμοποιώντας 106 κάμερες για τις ογκομετρικές λήψεις. Τα βίντεο χρησιμοποιήθηκαν σε ολογράμματα που προβλήθηκαν στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, αλλά οι χρήστες μπορούσαν να παρακολουθήσουν και να ψωνίσουν από όπου κι αν βρίσκονταν.

Η πιο επιτυχημένη εφαρμογή της εταιρείας ως τώρα είναι η μεταφορά του ολογράμματος ενός σχεδιαστή, μέσω AR, στο περιβάλλον του θεατή. Σημείωσε καλύτερες επιδόσεις από το 95% όλου του περιεχομένου AR του Yahoo το 2021, με τους θεατές να ξοδεύουν σχεδόν 3,5 λεπτά σε αυτό το περιεχόμενο, σε σχέση με τον μέσο όρο των 52 δευτερολέπτων. Για το μέλλον, η Yahoo σκοπεύει να υποστηρίζει όλο και περισσότερο τη Γενιά Ζ στην πιστή ψηφιακή απεικόνισή της, μέχρι του σημείου της προσωποποίησης.

(Πηγή: Voguebusiness.com)