Η Apivita συνεισφέρει έμπρακτα στην προσπάθεια αναγέννησης της μελισσοκομίας στη Βόρεια Εύβοια, στεκόμενη στο πλευρό των παραγωγών της περιοχής που υπέστησαν καταστροφές από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, ως μέλος του Οργανισμού «1% for the Planet» δεσμεύεται το 2022 να δωρίσει στον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Ιστιαίας «Η Κυψέλη», το 1% των πωλήσεων της νέας σειράς Queen Bee. Με το σύνθημα «Η Βασίλισσα της Apivita επιστρέφει αξία στη φύση», η σειρά προϊόντων Queen Bee επιστρέφει αξία στη φύση υποστηρίζοντας μελισσοκόμους και βασιλοτρόφους να αναπτύξουν νέα μελίσσια. Μάλιστα, την Τρίτη 22 Μαρτίου, σε λιτή εκδήλωση στο Δημαρχείο Ιστιαίας, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους μελισσοκόμων τέθηκαν τα θεμέλια της συνεργασίας και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα στο σύνολό του.

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ιστιαίας «Η Κυψέλη» αποτελείται από 70 μελισσοκόμους με περισσότερες από 10.000 ενεργές κυψέλες και αποτελεί βασικό εκπρόσωπο της μελισσοκομίας στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας από το 1935. Παράλληλα, από τις 20 έως τις 23 Μαρτίου, η Apivita -σε συνεργασία με την ομάδα του The Bee Camp- βρέθηκε σε δημοτικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα αφιερωμένα στη σημασία και τη ζωή των μελισσών.