Νέα αρχή για τον κόσμο της ελληνικής μόδας σηματοδοτεί η δημιουργία της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας. Η πρώτη δια ζώσης συνάντηση μελών και καλεσμένων πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση για την κοπή της πίτας την Τετάρτη 16 Μαρτίου στο ΥesHotel.

Πρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη η Ορσαλία Παρθένη, Αντιπρόεδρος ο Βασίλης Ζούλιας, γραμματέας η Ιωάννα Κουρμπέλα, ταμίας ο Κωνσταντίνος Τσιγαρός, μέλος με την αρμοδιότητα υπευθύνου δημοσίων σχέσεων ο Άγγελος Μπράτης, ενώ παρούσα ήταν η δικηγόρος Ιωάννα Ν. Λαγουμίδου, αλλά και τα μέλη του συλλόγου από όλη την Ελλάδα. Οι στόχοι του σωματείου μεταξύ άλλων είναι η προώθηση, υποστήριξη και προβολή, της δράσης των σχεδιαστών, καθώς και η επιδίωξη σύναψης συμφωνιών με ευεργετικούς όρους για την συμμετοχή των μελών σε κάθε είδους εκθέσεις, διοργανώσεις μόδας, showrooms κ.α. είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Επίσης, η διοργάνωση και επιμέλεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους σχεδιαστές, καθώς επίσης η διεξαγωγή προγραμμάτων καθοδήγησης σε νέους σχεδιαστές και επαγγελματίες.

Ιδρυτικά μέλη του συλλόγου είναι επίσης οι Χρήστος Πετρίδης και Βενέδικτος Αντύπας (Maison Faliakos), Βρεττός Βρεττάκος, Σωτήρης Γεωργίου, Γιώργος Ελευθεριάδης, Λιάνα Καμπά, Στέλιος Κουδουνάρης, Ντενίζ Ελευθερίου, Χρήστος Κωσταρέλλος, Χαρά Λεμπέση, Δημήτρης Ντάσιος, Δημήτρης Πέτρου, Γιάννης Τόγκος, Μάκης Τσέλιος κ.ά.