Ο Όμιλος Σαράντη φροντίζει μέσω εταιρικών και προϊοντικών πρωτοβουλιών να επιδρά θετικά στις χώρες της δραστηριοποίησής του, ενισχύοντας το κοινωνικό και περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Φέτος, με αφορμή την 21η Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα των Δασών κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η μάρκα του Ομίλου Bioten κάνει μια αναδρομή στην εκστρατεία δενδροφύτευσης που ξεκίνησε το 2020 στις Φιλιππίνες, στοχεύοντας να φυτεύσει συνολικά 88 χιλιάδες δέντρα στην επαρχία Zambales.

Mε αφορμή την έκρηξη στο όρος Pinatubo το 1991 στην επαρχία Zambales στο ηφαιστειακό τόξο Luzon των Φιλιππίνων, που θεωρήθηκε ως η δεύτερη μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη του 20ού αιώνα, η Bioten ανέλαβε δράση για να αναζωογονήσει την ευρύτερη περιοχή μέσω της δεντροφύτευσης. Μόλις το 2020, έγινε συμφωνία με τις φυλές Yangil και Banawen για την αναφύτευση της περιοχής.

Ο Όμιλος Σαράντη μέσω της Bioten, μαζί με τους συνεργάτες του: την ΜΚΟ For the Future, Madtravel.org, I-Face και την influencer του brand Nadine Lustre, ενίσχυσαν την όλη πρωτοβουλία το 2021, με στόχο τη φύτευση 88 χιλιάδων δέντρων. Το 2021, επιτεύχθηκε η φύτευση 13 χιλιάδων δέντρων. Ενώ το 2022, υπάρχει ο στόχος της φύτευσης 30 χιλιάδων δέντρων. Κεντρικό μέλημα, να πιαστεί ο απόλυτος πράσινος στόχος της φύτευσης συνολικά 88 χιλιάδων δέντρων που θα δώσουν πνοή στην περιοχή και μια ζωή ευμάρειας στις φυλές.