Η startup τεχνολογίας ομορφιάς Skin Match έλαβε μεγάλη ώθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας για το foundation shade finder της που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία, η οποία εντάσσεται στο εργαστήριο τεχνολογίας ομορφιάς της L’Oréal, ξεχωρίζει για τη δέσμευσή της στη συμπερίληψη, συνεργαζόμενη μόνο με μάρκες που προσφέρουν πλήρες φάσμα αποχρώσεων στα φον-ντε-τεν τους.

Ανταποκρινόμενη στη σύγχρονη τάση για περιποίηση βάσει συστατικών, τα ευρετήρια προϊόντων της προσαρμόζονται σχεδόν σε κάθε κατηγορία, παρέχοντας παράλληλα πληροφορίες για τα συστατικά. Πλέον, η βάση δεδομένων της περιέχει περισσότερα από 50.000 συστατικά, 80.000 προϊόντα και 110 κατηγορίες, ενώ δίνει επίσης δυνατότητες στους λιανεμπόρους να δημιουργήσουν νέες κατηγορίες όπως π.χ. clean beauty ή vegan.

Σύμφωνα με τη Skin Match, 93% των εταιρειών ομορφιάς διατίθεται να επενδύσει σε τέτοια τεχνολογία, κάτι που δείχνει και η πρόσφατη κίνηση της Clinique να προσθέσει στο διαγνωστικό εργαλείο της Clinical Reality νέα παράμετρο ενυδάτωσης, η οποία εξετάζει λεπτομέρειες στην υφή και την επιφάνεια της επιδερμίδας, καθώς επίσης το επίπεδο ερυθρότητας, προκειμένου να προσδιορίσει την ξηρότητα. Βάσει του αποτελέσματος παρέχει προσωποποιημένες προτάσεις στον καταναλωτή, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες CRM του εργαλείου. Το Clinical Reality λανσαρίστηκε το 2019 και, εκτός από το επίπεδο ξηρότητας, ανιχνεύει μέγεθος πόρων, ομοιογένεια, ερεθισμούς, ακμή, χαλάρωση και ρυτίδες, μεταξύ άλλων. Το τεχνολογικό αυτό εργαλείο έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1 εκατ. διαγνώσεις, έχει αυξήσει 2,5 φορές τον ρυθμό μετατροπής και έχει μεγαλώσει κατά 30% το καλάθι αγορών.

(Πηγή: Voguebusiness.com, Glossy.co)