Ο οίκος Hugo Boss παρουσίασε τα σχέδιά του που περιλαμβάνουν μεταφορά μεγάλου μέρους της παραγωγής πιο κοντά στην Ευρώπη, με στόχο να μειωθεί μεταξύ άλλων και το διάστημα ως τη διάθεση. Ο CEO Daniel Grieder εστίασε σε θέματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, τονίζοντας ότι ο όμιλος επιδιώκει το 60% των σχεδίων του να είναι βιώσιμο ως το 2025 και το 80% κυκλικό ως το 2030.

Το 49% των προϊόντων του κατασκευάζεται στην Ευρώπη, την Τουρκία και τη Β. Αφρική, ενώ το 67% των πωλήσεων πραγματοποιείται στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι διατηρούνται υπό έλεγχο οι εκπομπές CO2 κατά τη μεταφορά των προϊόντων. Στην Τουρκία παράγεται το 24% του συνόλου, με μεγάλο μέρος να προέρχεται από ιδιόκτητη μονάδα στη Σμύρνη, όπου ο οίκος σκοπεύει να επενδύσει 10 εκατ. ευρώ και να προσλάβει περίπου 1.000 άτομα στα επόμενα χρόνια.

Η συγκεκριμένη μονάδα, που ειδικευόταν σε κοστούμια, σακάκια, πουκάμισα και παλτά, πέρυσι άρχισε να παράγει και casual ρούχα, ενώ η επένδυση αναμένεται να επιτρέψει στο εργοστάσιο και την παραγωγή πλεκτών (jersey). Στο εργοστάσιό του στο Μέτσινγκεν της Γερμανίας ο οίκος παράγει τις tailored σειρές, στην Ελβετία τα συρ-μεζύρ πουκάμισα, στην Πορτογαλία και την Ιταλία τα υποδήματα.

(Πηγή: FashionNetwork.com)