Η αμερικανική μάρκα περιποίησης μαλλιών Olaplex προβλέπει σημαντική αύξηση πωλήσεων για το 2022 και μείζονα ρόλο σε αυτό θα παίξει η επέκταση της διανομής, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη, μέσω συνεργασιών με Sephora και Douglas. Έχοντας υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της στα 598,4 εκατ. δολάρια το 2021, η αμερικανική μάρκα προβλέπει ότι θα φθάσει τα 796-826 εκατ. δολάρια το 2022, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Στις ΗΠΑ, από τις αρχές του έτους, διατίθεται στα καταστήματα Ulta Beauty, όπου συνεργαζόταν μόνο για τις υπηρεσίες κομμωτηρίου ως τώρα. Η συνεργασία της με τη Sephora θα εισαγάγει τη μάρκα σε ακόμη 450 σημεία Sephora at Kohl’s από 200 σήμερα στις ΗΠΑ, ενώ προβλέπει επέκταση και στην Ευρώπη, με 800 σημεία, από 400 σήμερα. Επιπλέον, θα μπει σε 100 καταστήματα Douglas στη Γερμανία, όπου ως τώρα ήταν διαθέσιμη μόνο ηλεκτρονικά.

Το 2021 οι πωλήσεις στα κομμωτήρια αποτελούσαν το 43,3% του συνολικού business και η CEO της Olaplex JuE Wong δήλωσε ότι θα αναπτύξει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στην Ευρώπη, συνεργαζόμενη με περισσότερους διανομείς. Τέλος, λειτουργούν και τοπικές ιστοσελίδες για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Ιταλία και την Ισπανία, μεταξύ άλλων.

(Πηγή: Wwd.com)