Την Τρίτη, η Unilever ανακοίνωσε ότι δεν επενδύει περαιτέρω κεφάλαιο στη Ρωσία και ότι σταματά κάθε δαπάνη διαφήμισης και επικοινωνίας στη χώρα, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανικές της δραστηριότητες έχουν επίσης σταματήσει.

Έχει αναστείλει κάθε εισαγωγική και εξαγωγική κίνηση από και προς τη Ρωσία, αλλά εξακολουθεί να τροφοδοτεί τον ρωσικό λαό με καθημερινά απαραίτητα είδη διατροφής και υγιεινής, τα οποία έχουν παραχθεί στη Ρωσία, τονίζοντας ότι δεν θα αντλήσει κέρδος από τη ρωσική της παρουσία. Σημειώνεται ότι είναι και η πρώτη μείζων ευρωπαϊκή εταιρεία τροφίμων που προχωρά σε τέτοια μέτρα.

Παράλληλα, η L’Oréal κλείνει προσωρινά τα καταστήματά της στη χώρα και αναστέλλει τις επενδύσεις, ενώ δηλώνει ότι εξετάζει συμπληρωματικά μέτρα για τη φροντίδα των 2.200 εργαζομένων της στη Ρωσία. Οι 326 Ουκρανοί εργαζόμενοι της γαλλικής εταιρείας παραμένουν ως επί το πλείστον στη χώρα τους. Το ρωσικό business της εταιρείας, που περιλαμβάνει και μονάδα παραγωγής, αναλογεί σε μονοψήφιο ποσοστό των ετήσιων πωλήσεων, σύμφωνα με την εταιρεία.

(Πηγή: Reuters.com, Fashionnetwork.com)