Η Deloitte προτείνει νέο εργαλείο για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και το ονομάζει Dupe Killer, εκφράζοντας έτσι την τολμηρή φιλοδοξία της στο θέμα της αντιμετώπισης των «κλεμμένων» σχεδίων.

Το Dupe Killer, που χρησιμοποιεί και ο οίκος Jimmy Choo μεταξύ άλλων, είναι τεχνολογικό εργαλείο που αναζητά σχεδιαστικές παραβιάσεις με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, μαθαίνοντας το σχήμα και τη μορφή ενός προϊόντος και ψάχνοντας για αντίγραφα, βασισμένο σε οπτικά στοιχεία και μόνο. Δεν αναζητά απομιμήσεις που φέρουν ξεκάθαρα το όνομα της μάρκας, αλλά τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ενός προϊόντος.

Η διαδικασία ξεκινά με τη φωτογράφηση -από όλες τις πιθανές γωνίες- του ενδύματος, υποδήματος ή αξεσουάρ που θέλει μια μάρκα να προστατεύσει και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται τεχνικές μηχανικής όρασης και μάθησης για να απομονωθούν τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το σχέδιο ιδιαίτερο. Αυτά τα στοιχεία καλείται να αναγνωρίσει το εργαλείο σε εκατομμύρια φωτογραφίες που αναζητά και εντοπίζει στο διαδίκτυο. Το Dupe Killer κάνει επίσης προτάσεις για νομική κινητοποίηση, αλλά οι σχετικές επιλογές είναι στην ευχέρεια της εκάστοτε μάρκας.

(Πηγή: Voguebusiness.com)