Μέσω social media ανακοίνωσε η Sephora ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, ενώ ανακοίνωση στο επίσημο site της ανήρτησε η Estée Lauder Companies. Ο μεγάλος λιανέμπορος της βιομηχανίας της ομορφιάς δήλωσε εχθές ότι κλείνει εντός 24ώρου όλα τα φυσικά καταστήματά του στη Ρωσία, καθώς και το ηλεκτρονικό sephora.ru. Την Παρασκευή, ο όμιλος LVMH, στον οποίο ανήκει η εταιρεία, είχε επίσης ανακοινώσει κλείσιμο καταστημάτων άλλων οίκων στη χώρα.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Estée Lauder Companies που ανακοίνωσε στις 7 Μαρτίου ότι μετά την αναστολή επενδύσεων στη Ρωσία, αποφάσισε πλέον να κλείσει τα σημεία που της ανήκουν και τα οποία διαχειρίζεται, ενώ θα παγώσει τις αποστολές εμπορευμάτων σε λιανεμπόρους στη χώρα. Παράλληλα, συνεχίζει να υποστηρίζει οικονομικά το προσωπικό της στην Ουκρανία, ενώ το φιλανθρωπικό ίδρυμα του ομίλου (ELCCF) έχει δεσμεύσει 1 εκ. δολάρια υπέρ της Ουκρανίας.

Η Procter & Gamble τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι παγώνει τις επενδύσεις στη χώρα και μειώνει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο διαθέσιμων προϊόντων, ώστε να περιλαμβάνει πλέον μόνο βασικά είδη, ενώ επισημαίνει ότι υποστηρίζει το προσωπικό της στην Ουκρανία με αποδοχές και αρωγή για μετεγκατάσταση σε όποιον το επιθυμεί. Ο όμιλος L’Oréal ανακοίνωσε μόλις χθες ότι προβαίνει σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων, ενώ προσφέρει 5 εκ. ευρώ ως αρωγή. Τέλος, η Shiseido ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα δωρίσει 1 εκ. ευρώ στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

(Πηγή: Fashionnetwork.com, Reuters.com, Glossy.co)