Από τις 2 Μαρτίου ο οίκος Burberry υποδέχεται το κοινό του σε νέο κατάστημα στη rue Saint-Honoré στο Παρίσι, το πρώτο στην ευρωπαϊκή ήπειρο όπου εφαρμόζεται ολόκληρο το νέο σχεδιαστικό concept λιανικής του οίκου.

Όπως δήλωσε ο Gianluca Flore, CCO του οίκου, «Θέλουμε να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία της μάρκας μας στις κορυφαίες τοποθεσίες luxury shopping», ενώ τόνισε και τους ιστορικούς δεσμούς με την πόλη όπου ο ίδιος ο ιδρυτής Thomas Burberry άνοιξε το πρώτο διεθνές του κατάστημα το 1909. Σχεδιασμένη σε συνεργασία με τον Ιταλό αρχιτέκτονα Vincenzo de Cotiis, η μπουτίκ χαρακτηρίζεται από τα χρώματα του καρό Burberry. Επίσης στο Παρίσι, ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του ιστορικού καταστήματος Dior στην Avenue Montaigne, μείζον project για τον Pietro Beccari, CEO και Πρόεδρο του οίκου.

Προπανδημικά, το συγκεκριμένο κατάστημα Dior ήταν το πιο κερδοφόρο παγκοσμίως και το πολύμηνο κλείσιμο για ανακαίνιση ήταν τολμηρή απόφαση. Έπειτα από δυόμισι χρόνια, ξανάνοιξε στις 6 Μαρτίου και στεγάζει πλέον εστιατόριο και ζαχαροπλαστείο, κήπους, αλλά και χώρο φιλοξενίας με ειδικά προνόμια για τους επισκέπτες, όπως πρόσβαση στην μπουτίκ όλες τις ώρες και ημέρες της εβδομάδας. Η ανακαίνιση, με επικεφαλής αρχιτέκτονα τον Peter Marino, έχει προβλέψει και εκθεσιακό χώρο με χωριστή είσοδο, 13 αίθουσες, shop και café. Σύμφωνα με το site του οίκου, η γκαλερί θα ανοίξει για το κοινό στις 9 Μαρτίου.