Η εταιρεία εσωρούχων και ομορφιάς Victoria’s Secret αποκάλυψε πλάνα της τη Δευτέρα για δωρεά 7 εκατ. δολαρίων σε επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί ή/και διοικούνται από γυναίκες, με στόχο να τις βοηθήσει στην ανάπτυξή τους και με αποστολή να γίνει «ο μεγαλύτερος και καλύτερος συνήγορος των γυναικών». Η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Amplifyher Ventures θα επιλέξει τις υποψήφιες.

«Ως εταιρεία, της οποίας η βάση αποτελείται από σχεδόν 90% γυναίκες, το να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες εκπροσωπούνται και υποστηρίζονται στις σταδιοδρομίες τους είναι εξαιρετικά σημαντικό για μάς», δήλωσε ο CEO Martin Waters. Σε δελτίο τύπου, η εταιρεία αναγνώρισε ότι υπάρχει έμφυλο χάσμα στο ζήτημα της χρηματοδότησης για επιχειρήσεις γυναικών, αναφέροντας στοιχεία που υποστηρίζουν ότι το 2019 μόνο το 2,8% της χρηματοδότησης πήγε σε επιχειρήσεις διοικούμενες από γυναίκες, με πτώση στο 2,3% το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τη Victoria’s Secret, οι εταιρείες με γυναίκα στη διοίκηση φέρνουν υψηλότερα έσοδα ανά δολάριο επένδυσης, τουλάχιστον 2 φορές συχνότερα από τις εταιρείες που διοικούνται από άνδρα. Η εταιρεία δεσμεύθηκε επίσης να συνεργάζεται στο μέλλον με περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες στον κλάδο των εσωρούχων και μαγιό. Από την πλευρά της Amplifyher Ventures, η ιδρύτρια Tricia Black εξέφρασε ενθουσιασμό για τη συνεργασία.

(Πηγή: Wwd.com)