Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στη λιανική, τα εμπορικά κέντρα στις ΗΠΑ παραμένουν ανθεκτικά και επιπλέον προσαρμόζονται στις νέες καταναλωτικές συμπεριφορές, με έμφαση στην ψηφιακή διάσταση. Σύμφωνα με το Placer.ai, ο κόσμος επιστρέφει στα malls, πιθανώς λόγω συσσωρευμένης ανάγκης για ψώνια μετά τα τελευταία 2 χρόνια. Η υγειονομική κρίση άφησε πίσω της πολλά κλειστά καταστήματα και τα malls αντιμετωπίζουν το ζήτημα των κενών χώρων με pop-up stores και προσωρινές καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, με τα δεδομένα να δείχνουν ότι όντως έτσι προσελκύονται επισκέπτες.

Τον περασμένο μήνα, το αμερικανικό κατάστημα Neiman Marcus λάνσαρε αποκλειστικό pop-up σε σημείο του στο Τέξας, με αφορμή τη συνεργασία Balmain x Barbie, με έξτρα δράσεις το σαββατοκύριακο, όπως ζωντανά DJ sets και μηχάνημα για μαλλί της γριάς.
Κίνηση προσαρμογής είναι και η υιοθέτηση περισσότερων ψηφιακών στοιχείων στην εμπειρία του φυσικού εμπορικού κέντρου. Το Placer.ai θεωρεί ότι τα ψηφιακά δεδομένα παρέχουν κρίσιμη πληροφορία, την οποία οφείλουν να εκμεταλλευθούν τα malls.

Σχετικό παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία του 2020 μεταξύ του οίκου Burberry με την Tencent για τη δημιουργία καταστήματος στην Κίνα, όπου συνδυάστηκε ο φυσικός χώρος με τα κοινωνικά μέσα. Πιο πρόσφατα, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το φυσικό concept store Amazon Style στο Λος Άντζελες, όπου με την εφαρμογή Amazon Shopping, οι πελάτες θα μπορούν να σκανάρουν τον κωδικό QR ενός είδους για να δουν επιλογές σε μέγεθος και χρώμα, κριτικές πελατών και πρόσθετες προϊοντικές πληροφορίες, ενώ θα μπορούν να ζητήσουν να σταλεί το είδος στο δοκιμαστήριο ή κατευθείαν στον χώρο παραλαβής.

(Πηγή: Luxurydaily.com)