Το δημοφιλές fashion brand BCBG Max Azria θα αποκτήσει ξανά τοπική εκπροσώπηση στην Ευρώπη. Η μάρκα ανήκει στην αμερικανική Marquee Brands και θα επανέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω συμφωνίας licensing με την A. Moda SpA του Alessandro Bastagli. Ο Ιταλός επιχειρηματίας σχεδιάζει να συνεργαστεί με διανομείς στις αγορές όπου επιδιώκει χώρο σε πολυκαταστήματα, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για την οποία προσέγγισε τον όμιλο Βάρδα.

Η ελληνική εταιρεία, η οποία ιστορικά συνδέεται με το αμερικανικό brand, επιβεβαιώνει στο Fashion Daily ότι επίκειται συνεργασία με την A. Moda για τις επόμενες σεζόν και ότι οι νέες συλλογές θα διατίθενται στα ομώνυμα καταστήματά της. Η A. Moda δηλώνει ότι βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις με τα Galeries Lafayette και Printemps στη Γαλλία, καθώς επίσης με σημεία στο Ην. Βασίλειο, ενώ στην Ιταλία έχει ήδη εξασφαλίσει δίκτυο αντιπροσώπων. Παράλληλα, επιδιώκει ως το 2024 ή 2025 να ανοίξει και τα πρώτα επώνυμα καταστήματα.

Η συμφωνία μεταξύ Marquee Brands και A. Moda είναι 5ετής με δυνατότητα ανανέωσης και καλύπτει τον σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διανομή των επώνυμων συλλογών στην Ευρώπη, τη Ρωσία και την Τουρκία. «Το να επανασυστήσεις μια μάρκα δεν είναι εύκολο σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να κατακτήσεις τον χώρο σου και ελπίζουμε να το κάνουμε αυτό προσφέροντας το καλύτερο δυνατό προϊόν στην καλύτερη δυνατή τιμή», δήλωσε ο Alessandro Bastagli, για να συμπληρώσει ότι επέλεξε να αναλάβει την BCBG, διότι είχε εντυπωσιαστεί από τη δημιουργικότητα και το όραμα του Max Azria όταν τον πρωτοσυνάντησε πριν από 23 χρόνια.

(Πηγή: Wwd.com)