Την περασμένη Πέμπτη, εκατοντάδες εργαζόμενοι από 3 εκ των 18 εργοστασίων Louis Vuitton στη Γαλλία, κατέβηκαν σε απεργία που διοργανώθηκε από τα σωματεία εργαζομένων CGT (Γενική Εργατική Συνομοσπονδία) και CFDT (Γαλλική Δημοκρατική Συνομοσπονδία Εργασίας) απαιτώντας καλύτερους μισθούς και διαμαρτυρόμενοι εναντίον των αλλαγών στις ώρες εργασίας που προτείνει η διοίκηση.

«Ο Louis Vuitton προσέφερε μέση αύξηση μισθού 150 ευρώ μηνιαίως, μαζί με μείωση ωραρίου από τις 35 στις 33 εβδομαδιαίως», δήλωσε ο όμιλος, λέγοντας ότι δεσμεύεται να διατηρήσει την ισορροπία εργασίας και προσωπικής ζωής για τους εργαζομένους του. Εργαζόμενοι στις πόλεις Ανιέρ, Σαρά και Ισουντέν αποχώρησαν κατά την αλλαγή βάρδιας, αντιδρώντας σε αυτό που οι ίδιοι θεωρούν δυσμενή συνέπεια της πρότασης του ομίλου.

Σύμφωνα με τον Thomas Vacheron του τομέα υφασμάτων και δερματίνων ειδών του CGT, ο οίκος επιδιώκει να μειώσει το ποσό που δαπανά σε υπερωρίες. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, διαπραγματεύσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη από το φθινόπωρο, αλλά την Τρίτη η διοίκηση ζήτησε από τα σωματεία να αποδεχθούν την πρότασή της, προκαλώντας την αντίδρασή τους.

(Πηγή: Fashionnetwork.com)