Ισχυρά αποτελέσματα και ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψε το 2021 η Cosnova Beauty, η γερμανική εταιρεία, που παράγει και εμπορεύεται διεθνώς τις δημοφιλείς μάρκες καλλυντικών Εssence και Catrice. Συγκεκριμένα, η Cosnova αύξησε τις καθαρές πωλήσεις της στα 467 εκατ. ευρώ (σε επίπεδο ομίλου) και παρουσίασε ανάπτυξη 15% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το ποσοστό αυτό ξεπερνά ακόμη και τα αποτελέσματα πριν από την εμφάνιση της πανδημίας Covid-19 και αυξάνει τις παγκόσμιες καθαρές πωλήσεις κατά 5% σε σύγκριση με το 2019.

Μοχλός ανάπτυξης ήταν η επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου και η ανάπτυξή της στις σημαντικές διεθνείς αγορές. Συγκεκριμένα, η αναλογία της Cosnova στο συνολικό online μερίδιο ανέρχεται περίπου στο ένα δέκατο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου (άνω του 50% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και άνω του 130% σε σύγκριση με το 2019). Ειδικότερα, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 40% στις Ηνωμένες Πολιτείες και 22% στην Κίνα.

Η Cosnova έχει επιτύχει επίσης πολύ καλά αποτελέσματα στη Δυτική Ευρώπη (+25%), ενώ η μεγαλύτερη ανάπτυξη σημειώθηκε στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αμερική με +50%. Παράλληλα, το 2021 συνέχισε τη φιλόδοξη πορεία αειφορίας της. Ήδη από το 2021 η χρήση μικροπλαστικών σωματιδίων έχει εξαλειφθεί από ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων και μέχρι το 2023 ολόκληρη η γκάμα θα είναι απαλλαγμένη από μικροπλαστικά σωματίδια. Επιπλέον, η εταιρεία εξοικονόμησε το 2021 περίπου 300 τόνους νέου πλαστικού συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Μέχρι το 2025, ανακυκλωμένα υλικά ή ανανεώσιμες πρώτες ύλες θα χρησιμοποιούνται τουλάχιστον στο 50% των συσκευασιών.