Με δέσμευση στην απόλυτη διαφάνεια, ο οίκος Dior, από αυτόν τον μήνα, θα γνωστοποιεί και θα εξηγεί τις συνθέσεις των προϊόντων ομορφιάς του στο ηλεκτρονικό του κατάστημα Dior.com. Η ενημέρωση αυτή αφορά στο ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης, τα ενεργά συστατικά, την προέλευση και τις μεθόδους καλλιέργειας των εμβληματικών συστατικών φυσικής προέλευσης του Οίκου, συμπεριλαμβανομένων των μεθόδων μετασχηματισμού τους, την περιβαλλοντική επίπτωση και τη συσκευασία. Για μέγιστη διαφάνεια, τα διάφορα συστατικά ταξινομούνται σε κατηγορίες, επεξηγούνται και αναφέρονται με βάση τα οφέλη τους.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από εκτενή μελέτη των ερευνητικών εργαστηρίων του οίκου σε 1.500 καταναλωτές προϊόντων πολυτελείας στη Γαλλία, στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την οποία προέκυψε ότι, η υγεία, κυρίως σε σχέση με την ασφάλεια των προϊόντων που καταναλώνουμε ή/και χρησιμοποιούμε στο δέρμα μας – και ο σεβασμός του περιβάλλοντος είναι τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους καταναλωτές.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται ήδη σχεδόν 1.000 προϊόντα περιποίησης, μακιγιάζ και αρώματα, ενώ θα προστίθενται επίσης τα νέα προϊόντα που θα λανσάρονται. Ο Οίκος Dior δεσμεύεται να ενημερώσει σταδιακά ολόκληρο τον κατάλογο των προϊόντων του και να τον εμπλουτίσει με αυτές τις πληροφορίες, οι οποίες θα μεταφραστούν σε όλες τις γλώσσες. Τα έγγραφα θα είναι επίσης διαθέσιμα μέσω κωδικού QR πάνω στη συσκευασία των νέων προϊόντων που θα λανσαριστούν.