Η FedEx Express ανακοίνωσε τους νικητές του διαγωνισμού Small Business Grant στην Ευρώπη και έπαθλο 10.000 ευρώ απονεμήθηκε στην ελληνική εταιρεία Greek Chic Handmades.
Στη φετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση η byACRE, start-up στη Δανία που σχεδιάζει και παράγει λύσεις για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, κέρδισε το μεγάλο βραβείο των 50.000 ευρώ. Παράλληλα, 15 μικρές επιχειρήσεις βραβεύτηκαν με Βραβείο Κοινού αξίας 10.000 ευρώ. Νικήτρια με τις χειροποίητες δημιουργίες ήταν η Greek Chic Handmades, η οποία κατασκευάζει χειροποίητα δερμάτινα σανδάλια και αξεσουάρ με εξατομίκευση από το χρώμα του δέρματος ως τις κορδέλες.

Ο διαγωνισμός Small Business Grant της FedEx ιδρύθηκε το 2012 με στόχο να υποστηρίξει την ανάπτυξη επιχειρήσεων με έως 50 υπαλλήλους. Στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού, μια ακόμη μικρή ελληνική επιχείρηση, η Pandrosia, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό. Η εταιρεία καλλιεργεί βιολογική αλόη βέρα στα κτήματά της στην Κω, το νησί του Ιπποκράτη, και τη χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει μια σειρά από φυσικά προϊόντα διατροφής και περιποίησης.