Ο ιταλικός οίκος μόδας Valentino ανακοίνωσε αλλαγή της δομής των τομέων finance & operations με στόχο να διαχωρίσει εντελώς τις δραστηριότητες business από αυτές του οικονομικού ελέγχου.

Η εταιρεία, που ελέγχεται από το επενδυτικό σχήμα Mayhoola του Κατάρ, έχει δημιουργήσει 2 νέες θέσεις: μία COO και logistics και μία global CFO, τις οποίες θα αναλάβουν αντιστοίχως οι Giuseppe De Mori και Alberto Fasanotti. Αμφότεροι θα αναφέρονται απευθείας στον CEΟ Jacopo Venturini. Ο De Mori θα ευθύνεται για τη βιομηχανική στρατηγική του οίκου, συντονίζοντας την παραγωγή με τα logistics σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, θα επιβλέπει την ψηφιοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών, καθώς και τη βιωσιμότητα που αποτελεί προτεραιότητα για τον οίκο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να χτίσουμε μαζί το επόμενο κεφάλαιο της μάρκας, τυποποιώντας το business και επαναφέροντας τον Valentino ως τον πλέον εδραιωμένο ιταλικό οίκο μόδας», δήλωσε ο Venturini. Ο οίκος εκτιμά ότι τα έσοδα του 2021 θα πλησιάσουν τα προ-πανδημικά επίπεδα, καθώς οι πωλήσεις στο πρώτο μισό είχαν ανεβεί κατά 64%, σε συνέχεια των σκληρών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.

(Πηγή: Reuters)