Ο Nino Cerruti απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών το Σάββατο 15 Ιανουαρίου κατόπιν επιπλοκών από χειρουργική επέμβαση, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Lanificio Fratelli Cerruti.
Ήταν σεβαστός από τη βιομηχανία της μόδας και ξεχώριζε για την κομψότητα, την ευγένεια και την καλοσύνη του. Η οικογενειακή εριουργία Lanificio Fratelli Cerruti ιδρύθηκε το 1881 στη Μπιέλλα της Ιταλίας. Ο Nino Cerruti την ανέλαβε σε ηλικία μόλις 20 ετών και, αντλώντας από την εμπειρία του στην παραγωγή άριστης ποιότητας υφασμάτων, προχώρησε στην παραγωγή ετοίμων ενδυμάτων στα τέλη της δεκαετίας του ’50 με την ανδρική συλλογή Hitman. Ο οίκος Cerruti 1881 ξεκίνησε το 1967, μαζί με την πρώτη ομώνυμη μπουτίκ στο Παρίσι.

Εκτός από πρωτοποριακή σχεδιαστική ματιά, είχε και την ικανότητα να εντοπίζει νέα ταλέντα, όπως ο Giorgio Armani, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Cerruti από το 1964 ως το 1970 και δήλωσε με την πρόσφατη θλιβερή αφορμή ότι τον θεωρούσε έναν από τους ανθρώπους που είχαν αληθινή και θετική επιρροή στη ζωή του.
Τη δεκαετία του ’80 ο οίκος συνεργάστηκε εκτεταμένα και με τη βιομηχανία του κινηματογράφου. Σχεδίασε για ταινίες όπως Φιλαδέλφεια, Βασικό Ένστικτο, Pretty Woman, Ολέθρια Σχέση, Μάγισσες του Ίστγουικ, ντύνοντας ηθοποιούς όπως οι Jack Nicholson, Tom Hanks, Sharon Stone, Michael Douglas, κ.ά.

(Πηγή: wwd.com, www.lanificiocerruti.com)