Η βιομηχανία της ομορφιάς έχει διανύσει πολύ δρόμο στο θέμα της συμπερίληψης σε επίπεδο χρώματος επιδερμίδας, φύλου και ηλικίας, εντούτοις, δεν ικανοποιείται ακόμη το κοινό των ατόμων με αναπηρίες.

Η ανάπτυξη ειδικών προϊόντων περιποίησης παραμένει πολύ περιορισμένη. Εντούτοις, γίνονται διεθνώς προσπάθειες να καλυφθεί αυτό το κενό στην αγορά. Ενδεικτικά, η Olay προτείνει βάζο κρέμας προσώπου με Easy Open Lid, καπάκι με κείμενο Μπράιγ στο πάνω μέρος και πλαϊνές λαβές για ευκολότερο άνοιγμα. Η εταιρεία επέλεξε να μην το πατεντάρει, αλλά να το αφήσει ανοιχτό και για τον ανταγωνισμό.

Επίσης, η Guide Beauty προτείνει το εργονομικά σχεδιασμένο eyeliner, το οποίο δημιούργησε η makeup artist Terri Bryant όταν διαγνώστηκε με Πάρκινσονς. Στόχος της να κάνει το μακιγιάζ ακριβείας στα μάτια πιο εύκολο. Άλλα χαρακτηριστικό παράδειγμα η Kohl Kreatives, η οποία δημιούργησε δημιούργησε σειρά πινέλων και απλικατέρ με λαβές που δεν γλιστράνε, ενώ η εταιρεία Degree σχεδίασε αποσμητικό με γραφή Μπράιγ στην ετικέτα.

(Πηγή: Mintel)