Δύο νέα προϊόντα που βασίζονται στην τεχνολογία λανσάρει η L’Oréal, μετά από 7 χρόνια έρευνας. Το ένα προϊόν είναι το Colorsonic, συσκευή για χρήση στο σπίτι, η οποία αναλαμβάνει την ανάμειξη του χρώματος και την ομοιόμορφη εφαρμογή. Στα κομμωτήρια θα διατεθεί το σύστημα ενισχυμένης πραγματικότητας Coloright για εικονική δοκιμή χρώματος και επιλογή από τουλάχιστον 1.500 custom αποχρώσεις.Ο Guive Balooch, επικεφαλής του L’Oréal Technology Incubator, υποστηρίζει ότι η τεχνολογία Colorsonic επινοήθηκε ολοκληρωτικά in-house και έχει περισσότερες από 15 πατέντες.

Η όλη συσκευασία περιέχει 54% λιγότερο πλαστικό σε σχέση με το κοινό κουτί βαφής, ενώ τα γάντια που περιέχει είναι επαναχρησιμοποιούμενα. Το επαγγελματικό σύστημα Coloright υποστηρίζεται από πατενταρισμένο αλγόριθμο για επιλογή ακριβούς απόχρωσης. Η συσκευή αναλύει την τρίχα, συνυπολογίζοντας παράγοντες όπως τα λευκά, το μήκος και η πυκνότητα των μαλλιών.

Σύμφωνα με τον Balooch, για τους πελάτες των κομμωτηρίων η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να πετύχουν κάθε φορά το ίδιο χρώμα και το σύστημα Colorsonic θα αποθηκεύει τις λεπτομέρειες της βαφής ώστε να ανακαλούνται σε οποιοδήποτε κομμωτήριο. Με περισσότερα από 100 χρόνια παράδοσης στις βαφές μαλλιών, η L’Oréal είναι η μακροβιότερη και ισχυρότερη εταιρεία στη συγκεκριμένη βιομηχανία των 10 δισ. δολαρίων.
Τα προϊόντα θα λανσαριστούν το 2023.

(Πηγή: Forbes)