Μια νέα τεχνολογική καινοτομία εισάγει η Safilo, η οποία γίνεται η πρώτη που διαθέτει στην αγορά εξατομικευμένα προστατευτικά γυαλιά σκι φτιαγμένα σε 3D εκτυπωτή. Η εταιρεία, μέσω του brand της Smith, ανέπτυξε την τεχνολογία Imprint 3D η οποία της επιτρέπει «να ανταποκριθεί στην τεράστια γκάμα σχημάτων και χαρακτηριστικών προσώπου, καταλύοντας την “one-size-fits-all” προσέγγιση που κυριαρχεί στο πεδίο του αθλητικού εξοπλισμού», σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η πρώτη της εφαρμογή γίνεται στα προστατευτικά γυαλιά σκι που υπόσχονται να προσφέρουν «περισσότερη άνεση όλη μέρα, εξάλειψη της διαρροής φωτός λόγω κακής εφαρμογής, απομάκρυνση όλων των σημείων πίεσης και διευρυμένο πεδίο ορατότητας». Για τον σκοπό αυτό, αξιοποιείται το custom app του brand και οι χρήστες μπορούν να σκανάρουν το πρόσωπό τους για να καταγράψουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους.

Αυτό επιτρέπει την αυτόματη παραγωγή ενός εξατομικευμένου πλαισίου, τυπωμένο σε 3D εκτυπωτή και συναρμολογημένο με το χέρι για τη δημιουργία των γυαλιών σκι I/O MAG στις εγκαταστάσεις της Smith στις ΗΠΑ. Ο CEO του Group, Angelo Trocchia δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε οι πρώτοι στην αγορά που έχουμε μελετήσει την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, με ένα καινοτόμο τελικό προϊόν που συνεχίζει να εξελίσσει τις αθλητικές εμπειρίες των πελατών μας». Τα γυαλιά είναι προς το παρόν διαθέσιμα στη Β. Αμερική μέσω του www.smithoptics.com.

(Πηγή: FashionNetwork)