Την εξαγορά της εταιρείας virtual sneakers και συλλεκτικών αντικειμένων RTFKT ανακοίνωσε η Nike. Η RTFKT, ιδρυθείσα το 2020 από τους Benoit Pagotto, Chris Le και Steven Vasilev, αξιοποιεί τις τελευταίες εξελίξεις σε μηχανές παιχνιδιών, NFTs, blockchain authentication και επαυξημένη πραγματικότητα για να δημιουργήσει μοναδικά εικονικά προϊόντα και εμπειρίες, φέρνοντας τη Nike ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της να διευρύνει την επιρροή της στο metaverse.

Οι όροι της συναλλαγής δεν έχουν δημοσιευθεί. Πρόσφατα, η Nike προχώρησε στις διαδικασίες κατοχύρωσης πολλών νέων trademarks αποκαλύπτοντας την πρόθεσή της να φτιάχνει και να πουλά branded virtual κομμάτια ένδυσης και υπόδησης. Μεταξύ αυτών βρίσκεται το «Nike», το διάσημο σλόγκαν της μάρκας «Just Do It», το swoosh, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα, καθώς και τα λογότυπα «Air Jordan» και «Jumpman». Νωρίτερα, η Nike είχε επίσης ανακοινώσει το λανσάρισμα εμπειρίας στο Roblox.

«Η εξαγορά αποτελεί ένα ακόμη βήμα που επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Nike και μας επιτρέπει να υπηρετούμε αθλητές και δημιουργούς στο σταυροδρόμι δημιουργικότητας, αθλητισμού, gaming και κουλτούρας», δήλωσε ο John Donahoe, Πρόεδρος και CEO της Nike, Inc. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επωφεληθούμε από τη δύναμη και την τεχνογνωσία της Nike στην οικοδόμηση των κοινοτήτων που αγαπάμε», δήλωσε ο συνιδρυτής της RTFKT, Β. Pagotto.

(Πηγή: FashionNetwork)