Η οικογένεια Gucci περνάει στην αντεπίθεση λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία της ταινίας The House of Gucci, κατηγορώντας τη για ανακρίβειες και τους δημιουργούς της για το γεγονός ότι δεν επικοινώνησαν με την οικογένεια πριν από τη δημιουργία της. Η ταινία του Ridley Scott με πρωταγωνίστρια τη Lady Gaga αναφέρει ότι «έχει αντλήσει έμπνευση από την αληθινή ιστορία».

Ωστόσο, σε αυστηρή ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια Gucci, η οποία ήταν εξ αρχής αντίθετη με την ταινία, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η παραγωγή δεν μπήκε καν στον κόπο να συμβουλευτεί τους διαδόχους της οικογένειας Gucci, περιγράφοντας τον Aldo Gucci, πρόεδρο της εταιρείας για 30 χρόνια και τα μέλη της οικογένειας Gucci ως αμαθείς και αναίσθητους στον κόσμο γύρω τους, αποδίδοντας στους ήρωες απόλυτα κατασκευασμένα χαρακτηριστικά. Ως αποτέλεσμα, η ταινία είναι εξαιρετικά επώδυνη από ανθρώπινη σκοπιά και προσβλητική για την κληρονομιά πάνω στην οποία είναι χτισμένο σήμερα το brand».

Επίσης, η οικογένεια Gucci αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι διατηρεί κάθε νόμιμο δικαίωμά της για να λάβει κάθε αναγκαία δράση προκειμένου να προστατεύσει το όνομα, την εικόνα και την αξιοπρέπεια τη δική της και των αγαπημένων τους «τιμώντας το έργο των προγόνων μας, η μνήμη των οποίων δεν αξίζει να ταράζεται για τις ανάγκες μίας φανταστικής ταινίας που δεν αποδίδει δικαιοσύνη στους πρωταγωνιστές».