Ο Όμιλος καλλυντικών L’Occitane εξαγόρασε το 83% του beauty brand Sol de Janeiro. Η αξία της συναλλαγής δεν έγινε γνωστή, ωστόσο η Sol de Janeiro θα αποτελέσει θυγατρική του Ομίλου. Η Sol de Janeiro ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 2015, και χρησιμοποιεί υλικά που προμηθεύεται με βιώσιμους τρόπους από τη Βραζιλία.

Προσφέρει μία ευρεία γκάμα προϊόντων περιποίησης για σώμα και μαλλιά και περιγράφεται ως ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα premium beauty brands στη Βόρεια Αμερική. Η Sol de Janeiro διατίθεται μέσω του e-shop της και σε επιλεγμένους retailers σε ολόκληρο τον κόσμο. «Η Sol de Janeiro αποτελεί μία στρατηγική εξαγορά για τη L’Occitane group, σε επίπεδο φήμης και ταυτότητας του brand, ποιότητας και δυνατοτήτων management, καθώς επίσης προοπτική ανάπτυξης, κερδοφορίας και ρευστότητας.

Η Sol de Janeiro διαθέτει ισχυρή παρουσία στο ecommerce, και με την γκάμα προϊόντων σώματος είναι συμπληρωματική στη στρατηγική της L’Occitane International, στόχος της οποίας είναι το χτίσιμο ενός χαρτοφυλακίου ισχυρών brands σε όλες τις μεγάλες γεωγραφικές περιφέρειες. Από τη μεριά της, η Sol de Janeiro θα μπορέσει να αξιοποιήσει τη διεθνή παρουσία της L’Occitane και να επεκταθεί σε νέες αγορές», αναφέρει η L’Occitane σε σχετική ανακοίνωση.
(Πηγή: Fashion Network)