Μπορεί μέχρι σήμερα οι εικονικές δοκιμές μακιγιάζ να στόχευαν περισσότερο στις γυναίκες, από εδώ και στο εξής όμως, τα brands έχουν στόχο να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη και για την αγορά των ανδρών. Πιο συγκεκριμένα, στις αρχές του μήνα, η Bulldog Skincare for Men, που ανήκει στην Edgewell, έγινε μία από τις μάρκες που πρόσθεσε ένα ψηφιακό εργαλείο ανάλυσης για την περιποίηση του δέρματος των ανδρών στον ιστότοπό της, ακολουθώντας το παράδειγμα επωνυμιών όπως η Lab Series και η Neutrogena, στην προώθηση της τεχνολογίας και στο men’s beauty.

Το νέο ψηφιακό εργαλείο της Bulldog Skincare, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας ομορφιάς AI/AR Revieve, επιτρέπει στους άνδρες να βγάλουν μια selfie του δέρματός τους, προκειμένου να λάβουν μια ανάλυση και στη συνέχεια εξειδικευμένες προτάσεις προϊόντων, οι οποίες να καλύπτουν τα ζητήματά τους. «Κάποιος που μπαίνει στον χώρο της περιποίησης για πρώτη φορά, δεν είναι εξοικειωμένος με το ποια προϊόντα πρέπει να αγοράσει και τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζει τον τύπο του δέρματός του», αναφέρει η Lisa Gustafson, Brand Manager της Bulldog Skincare for Men.

Έτσι, το νέο εργαλείο της Bulldog βοηθάει τους άνδρες, καθώς, αφού αναγνωρίσει ποιος είναι ο τύπος του δέρματός τους με βάση τη selfie τους, στη συνέχεια αναλύει περισσότερες από 120 μετρήσεις δέρματος για να τους παράσχει μια εξατομικευμένη λίστα με προτάσεις προϊόντων. Σημειώνεται, ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Revieve, η οποία συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Shiseido, η Ulta Beauty και η Kendo, δημιούργησε ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ειδικά για άνδρες. Το νέο εργαλείο έρχεται σε μια εποχή που η χρήση της τεχνολογίας ομορφιάς AI και AR έχει αυξηθεί, λόγω της πανδημίας, ενώ σύμφωνα με τον Sampo Parkkinen, CEO και Ιδρυτή της Revieve, αντίστοιχα εργαλεία της εταιρείας έχουν εμφανίσει αύξηση στη χρήση τους κατά 500%.

(Πηγή: Glossy)