Μήνυμα στα μέλη του ΠΣΒΑΚ, απέστειλε ο Θεόδωρος Γιαρμενίτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο κλάδος των καλλυντικών έχει δυναμική παρά τις συνέπειες του Covid-19 και τονίζοντας ότι την Black Friday, αλλά και την εορταστική περίοδο «θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, ώστε οι χρόνοι αυτοί να είναι δημιουργικοί για τις επιχειρήσεις και τον καταναλωτή χωρίς αβεβαιότητα».

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ, οι εταιρείες του κλάδου δεν θα έχουν αυξήσεις έως το τέλος του 2021, ενώ διατηρείται η προοπτική να συνεχίσουν την προσφορά στο 1+1 δώρο. «Τουλάχιστον σε ότι αφορά τις πρώτες ύλες δεν πιστεύουμε ότι θα κινηθούν κι άλλο ανοδικά και ότι κάπου θα είναι το όριο του 10% κατ΄ εκτίμησή μας», ανέφερε.

Ο Θεόδωρος Γιαρμενίτης, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του δειγματισμού των προϊόντων αρωμάτων και μακιγιάζ, το οποίο θα τεθεί στην επικείμενη επίσκεψη στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, από τον οποίο ο Συνδεσμος αναμένει συγκεκριμένες λύσεις. «Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς προς το καλό του επιστημονικού και εκπαιδευτικού συνόλου μας, όπως και του κοινωνικού και της εξωστρέφειας. Το 2022 θα έχουμε εξελίξεις για μια υπεύθυνη και Βιώσιμη Βιομηχανία Καλλυντικών», πρόσθεσε ο Θεόδωρος Γιαρμενίτης. Τέλος, όπως είπε, οι Επιτροπές Εξαγωγών, Marketing, Δεοντολογίας θα δραστηριοποιηθούν πλήρως με τα κύρια θέματά τους, που θα γνωστοποιηθούν μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της 17ης Νοεμβρίου 2021.