Πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, ξεκίνησε φέτος η προετοιμασία των κολοσσών του λιανεμπορίου για την περίοδο των εορτών, με εταιρείες όπως οι Macy’s, Nordstrom, Amazon, Target και Walmart να έχουν ήδη μπει στο ρυθμό των εορτών, βγάζοντας τις λίστες τους με τα κορυφαία παιχνίδια, δίνοντας ιδέες για αγορές ή παρέχοντας υπηρεσίες shopping.

Παράλληλα, προτρέπουν τους καταναλωτές να κάνουν νωρίτερα τις αγορές τους, καθώς υπάρχει πιθανότητα εξάντλησης των αποθεμάτων ή καθυστερήσεων στις παραδόσεις, ακόμα και μετά τα Χριστούγεννα, διότι οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού, τα υψηλότερα κόστη και τα προβλήματα της αλυσίδας ανεφοδιασμού σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση, ενδέχεται να τους δημιουργήσεις σημαντικά προβλήματα. Η Target για παράδειγμα, εξέδωσε τη λίστα παιχνιδιών της στις 23 Αυγούστου, δηλαδή 2 μήνες νωρίτερα σε σχέση με το 2020 και η Amazon στις 13 Σεπτεμβρίου, 2 εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι.

Η Nordstrom αναφέρει από την πλευρά της: «Οι πελάτες μας, σκέφτονται τις διακοπές πιο νωρίς από ποτέ και εμείς τους δίνουμε περισσότερο χρόνο για να ψωνίσουν, ώστε να εξασφαλίσουν ότι θα λάβουν εγκαίρως τα δώρα που επιθυμούν». Η επιμήκυνση της σεζόν, ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν ακόμα έχει «πείσει» τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους τόσο εσπευσμένα, καθώς, όπως αναφέρουν οι μεγαλύτεροι retailers, αυτό αναμένεται να φανεί το επόμενο διάστημα.

(Πηγή: WWD)