Η συμβουλευτική εταιρεία NellyRodi και η εταιρεία LuxuryInsight, που ειδικεύεται στην επεξεργασία δεδομένων που αφορούν το κλάδο πολυτελείας δημοσιοποίησαν έρευνά τους για τις προοπτικές του κλάδου ομορφιάς στην κινεζική αγορά. Σύμφωνα με την έρευνα, η αξία της αγοράς ομορφιάς στην Κίνα, που περιλαμβάνει το skincare, το μακιγιάζ, τα αρώματα και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, διαμορφώνεται περί των 34,6 δισ. ευρώ για το 2021, που με μέσο ρυθμό ανάπτυξης 12,3%, εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 49 δισ. ευρώ έως το 2024.

Οι πολυεθνικοί όμιλοι καλλυντικών όπως η L’Oréal, η Procter & Gamble και η Estée Lauder εκτιμάται ότι έχουν μερίδιο αγοράς 30,4%. Όπως αναφέρει η μελέτη, το 2019, τα προϊόντα skincare αντιπροσώπευαν το 58,1% της κινεζικής αγοράς ομορφιάς, τα προϊόντα μακιγιάζ το 12%, ενώ τα αρώματα έφτασαν μόλις στο 2,2%, με τις προοπτικές τους όμως για τα επόμενα χρόνια να εμφανίζουν την μεγαλύτερη δυναμική, αφού την περίοδο 2021 – 2024 αναμένεται να καταγράψει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 15%, έναντι 12,5% στο skincare.

Σημειώνεται, ότι στον τομέα του skincare, δεδομένης την αυξημένης ζήτησης για προϊόντα αντιγήρανσης, δυναμική εμφανίζουν οι κρέμες προσώπου και τα serum, ενώ στo μακιγιάζ ξεχωρίζουν τα προϊόντα ματιών, τα οποία έχουν επίσης θετικές προοπτικές.

(Πηγή: FashionNetwrok)